Venter åpningsbud fra Liverpool

Southampton har ikke gitt opp å beholde Virgil van Dijk denne sommeren.

1. jun 2017 kl 09.01 Arild Skjæveland

Virgil van Dijk er en av de mest ettertraktede spillerne i Premier League denne sommeren. Manchester United, Everton, Arsenal, Manchester City, Chelsea og Liverpool har alle blitt linket til midtstopperen, og det virker nå til å stå mellom de tre sistnevnte klubbene.

Venter åpningsbud

Southern Daily Echo melder i morgentimene i dag at det er nå kampen om spilleren starter, og Southampton vil kjempe for å få beholde nederlenderen.

De skriver at det forventes et åpningsbud fra Liverpool, men at Chelsea og Manchester City fortsatt er interesserte og vil gi de helrøde fra Anfield konkurranse.

Lokalavisen i sør tror kjøpende klubb må ut med en sum over de 50 millionene som har blitt nevnt dersom de skal sikre seg den tidligere Celtic-spilleren.

Southampton vil helst beholde

På St. Mary’s føler de at dersom van Dijk er verdt 50 millioner pund denne sommeren, vil ha være verdt minst det om ett års tid.

25-åringen har fem år igjen av kontrakten han signerte i mai 2016.

Daily Echo sammenligner situasjonen med salget av Morgan Schneiderlin, der den franske midtbanespilleren ble tvunget til å bli, leverte en kjempesesong, og fikk lov å gå da Manchester United kom på banen med et akseptabelt bud sommeren etter.

Mye opp til spilleren

I Southampton er de optimistiske, og tror han vil være klar for å prestere i enda en sesong på sørkysten dersom klubben ikke vil selge.

Det kan forandre seg dersom van Dijk krever å bli solgt denne sommeren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]