Verste start på et år siden 1954

Liverpool har nå vunnet kun én av ti kamper etter årsskiftet. Likevel tror Sky Sports-ekspert Gary Neville på snarlig bedring.

6. feb 2017 kl 12.53 Marius Rabben

2017 har vært blytungt for de røde så langt. Januar bød på ingen ligaseire, to cupexiter og en uke med tre strake hjemmetap, og februar ble åpnet med 0–2 mot nedrykkstruede Hull.

Totalt står Jürgen Klopps mannskap nå med fem nederlag, fire uavgjort og én seier – mot Plymouth fra nivå fire – siden seieren over Manchester City på nyttårsaften.

Klubben har ikke sett like svake tall på starten av et kalenderår siden de rykket ned for 63 år siden.

Hovedsakelig skyldes det at Liverpool-spillerne ikke klarer å opprettholde den svært intense spillestilen til Klopp over mange kamper på kort tid, mener fotballekspert Gary Neville i Sky Sports.

– De var nødt til å få svi

Den enorme kontrasten til det som ble vist i høst forklarer han med at en i utgangspunktet tynn stall har forsøkt seg på «Klopp-fotball» med tre dager i snitt mellom slagene.

– Liverpool hadde en periode hvor de kunne stille med det samme laget hver gang, og de hadde en uke til å forberede seg, forklarer Neville.

– Med en gang den stallen fikk tre kamper i uka, med måten de spiller på, var de nødt til å få svi. Man kan ikke spille på den måten tre ganger i uka.

Rødtrøyene har i snitt hatt nesten 70 (!) prosent ballbesittelse og drøyt 16 avslutninger per kamp dette året, men slår likevel med bare åtte scoringer på ti kamper dette kalenderåret.

Ute av cupene – tror på bedring

I Premier League har ingen scoret mer enn Liverpool, som sammen med Arsenal har 52 mål.

– Liverpool vil bli bedre utover i sesongen. Nå er de ute av cupene, de er tilbake i den perioden hvor de har en uke mellom kampene, og det er da de kan få opp energien og slå fra seg, fortsetter Neville.

Den tidligere Manchester United-backen er ikke i tvil om at det må handles i sommer.

– Neste sesong, når de potensielt kommer ut i Europa igjen, er de nødt til å styrke stallen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]