– Vet at vi kan nå toppen

Selv om Liverpool har satset stort på Klopp, vet tyskeren at han må levere for å ikke lide samme skjebne som så mange andre managere i Premier League.

25. feb 2017 kl 08.33 Marius Rabben

Det er ikke mange elitemanagere som ikke har opplevd å få sparken, men Jürgen Klopp er blant dem.

Han ledet Mainz, klubben hvor han spilte i elleve år og avsluttet sin aktive karriere, fra 2001 til 2008, og tok over Borussia Dortmund. Der var han også i sju år før han selv valgte å tre til side.

Så lenge som han ønsker

Nå er 49-åringen en del av et nytt langvarig prosjekt, og han skrev under på en seksårskontrakt med de røde i fjor sommer.

– Jeg har ikke erfaring med andre situasjoner, hvor en ikke får tid. Jeg har alltid hatt det slik, forklarer Klopp.

– Jeg har alltid får en lang kontrakt, så lenge som jeg har ønsket, og jeg har ingen anelse om akkurat hvorfor det har skjedd med meg.

Klopp innser uansett, i det svært resultatbaserte yrket, at han må lykkes for å kunne sitte ut kontraktsperioden og opprettholde tilliten.

– Overbevist om at vi kan

– Liverpool, som klubb, ønsker å ha et langvarig forhold med manageren sin, men alt avhenger av suksess. Hvis vi ikke vinner noe, eller kommer i nærheten av å gjøre det, de neste årene, blir det vanskelig.

– Men for øyeblikket er alle overbevist om å gå for det med denne manageren, dette laget og disse trenerne. Med noen få endringer tror vi at vi kan nå toppen, og det er det vi jobber for. Vi tror vi vet at det vil skje.

– I mellomtiden må vi varte opp med så mange herlige prestasjoner som mulig. Det vil gjøre det enklere for folk å vente.

Avgjørelsen til Leicester om å sparke Claudio Ranieri, kun ni måneder etter den historiske Premier League-tittelen, er ikke noe som overrasket Klopp grunnet hastverket i dagens fotball.

Sparket ni måneder etter ligagullet

Han beskriver samtidig valget som merkelig, og nevner Brexit og Donald Trump sammen med Ranieri som «en del rare avgjørelser i 2016–2017».

– Ingen trenger å minne noen av managerne i fotballverdenen på hvordan businessen er. Sånn er det. Når noen tror at en manageren ikke kan nå målene, tenker de på endringer. Det er ikke nytt.

– Men spesifikt i denne saken er det veldig, veldig spesielt, for jeg mener dette var en av de fineste historiene i fotballverdenen noensinne.

– Og jeg er ganske sikker på at det skjedde fordi de hadde dette nydelige forholdet mellom spillerne og manageren. Om ni måneder deretter er nok ... Jeg kan ikke avgjøre det.

– En del av jobben

Klopp tror italienske Ranieri kunne holdt den regjerende mesteren oppe.

– I akkurat denne situasjonen tenker vi alle at Leicester kan bli værende i ligaen, og de ligger ikke på nedrykksplassene, men hvis noen har bestemt at det går i feil retning, må de ta avgjørelser. Og avgjørelser er ikke alltid det alle ønsker.

– Det er en del av jobben vår, og vi har akseptert det for lenge siden. Vi er nødt til å jobbe med håpet om at det aldri vil skje.

Liverpool møter Leicester på King Power Stadium mandag klokka 21.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]