Før kamp i motstanderleiren:– Vi er for ustabile

Denne sesongen har ikke Watford vunnet mer enn to kamper på rad, og deres lengste ubeseirede rekke er på fire kamper.

29. apr 2017 kl 12.34 Arve Corneliussen

– Jeg ser ikke så mange direkte svakheter når vi er på vårt beste. Problemet er at vi er for ustabile, og det kan svinge voldsomt i prestasjonene. Plutselig har vi en ekstremt dårlig dag, som 6-1-tapet på Anfield, forklarer Truls Aakre-Thunold, leder i Watfords norske supporterklubb.

For eksempel vant Watford både kampen før og etter 6-1-tapet mot Liverpool. De har tapt mot Millwall i FA-cupen, for så å slå Arsenal borte kampen etter.

– Plutselig faller prestasjonene til hele laget uten grunn, men sånn blir det av og til i fotball. Jeg tror det blir viktig for Liverpool å gå offensivt ut dersom de ønsker seieren. Hvis de ikke klarer å spille seg til de store sjansene, tror jeg faktisk Watford vinner kampen, sier Aakre-Thunold.

Mot topp-seks-lagene har det også vært varierende resultater for mandagens motstander. De har blant annet tapt 1-4 hjemme for Tottenham, og slått Manchester United 3-1 på Vicarage Road.

– Vi har vært ganske bra spillemessig i de fleste av de kampene med noen unntak. Seieren mot Manchester United var mest gledelig, for de kom knapt nok til en eneste målsjanse. Det var en veldig god kamp fra vår side.

Kollektiv styrke

Denne sesongen ligger Watford på nedre halvdel når det gjelder både scorede og innslupne mål. Likevel ligger de på 10. plass.

– Styrken vår på banen må sies å være det kollektive. Spillerne jobber veldig hardt for hverandre, og vi har klart å bygge opp et lag uten mange dyre stjerner. I tillegg liker og respekterer fansen jobben eierne gjør, noe som er veldig sjeldent for en Premier League-klubb med utenlandske, rike eiere, forteller Aakre-Thunold.

Likevel er det én spiller som skiller seg ut – toppscorer Troy Deeney.

TOPPSCORER:
TOPPSCORER:  Troy Deeney er lagets toppscorer med ti mål på 29 ligastarter. Han har i tillegg fire målgivende. Nestemann på listen er Etienne Capoue med seks mål, men fire av dem kom før 18. september. Fjorårets toppscorer, Odion Ighalo, har bare ett mål på 14 ligastarter.

– Deeney er den man må trekke frem. Han har begynt å putte igjen i år, og spiller veldig bra utenom målene. Han er utrolig bra i boksen, men samtidig en veldig allsidig spiller. Watford er generelt flinke til å samle spillere rundt ham. Han er en spiller vi er nødt til å beholde, for det er visstnok mange klubber som har han på ønskelisten i sommer.

– I tillegg liker jeg keeperen, Gomes. Han gjør riktignok noen brølere hver sesong, stort sett spiller han meget bra, legger supporterlederen til.

Hjemmesterke

Statistikk fra Premierleague.com viser at Watford trives langt bedre hjemme enn borte. På Vicarage Road har de plukket 28 av 40 poeng, og scoret 25 av 37 mål.

I tillegg slipper de inn litt færre mål hjemme, med 23 innslupne av totalt 54.

– Det er litt vanskelig å si hvorfor det er sånn, for taktikken er lik både hjemme og borte. Det må forklares med fullsatte tribuner, og den forskjellen det gjør for spillerne med den tolvte mann i ryggen. Hjemmebane er jo generelt en fordel i fotball, påpeker han.

De tre siste hjemmekampene har Watford slått Sunderland, West Bromwich og Swansea. Fellesnevneren er at de har holdt nullen i samtlige kamper.

– Tidligere har vi satset ganske offensivt, og da har det rent inn bakover. Nå har vi endret litt på stilen, og spilt litt mer kynisk. Dermed har vi ikke sluppet til så mange målsjanser.

Trygg grunn

Seieren mot Swansea for to runder siden gjorde at Watford nådde den berømte 40-poengsgrensen, og med det ni poeng ned til 18. plass. Det tror supporterlederen kan gå utover betydningen av den kommende kampen.

KONTINUITET:
KONTINUITET:  Gianfranco Zola er den manageren som har sittet lengst som Watford-manager under de nåværende eierne, med halvannen sesong. Walter Mazzari nærmer seg en hel sesong bak roret. – Jeg synes han har gjort en bra jobb, selv om han har hatt utfordringer med språket. Jeg tror det er viktig med kontinuitet på manager-siden fremover, mener Aakre-Thunold.

– Vi har bare æren å spille for. Vi ser ut til å være trygge på å holde oss oppe nå. Samtidig blir det viktig å revansjere 6-1-tapet, og spillerne bør være giret på å vise seg frem foran fullsatte tribuner. Forhåpentligvis kan vi kopiere 3-0-seieren hjemme forrige sesong.

Om mandagens verter klarer å beholde 10. plassen, vil det være en forbedring fra fjorårets 13. plass. Da endte de opp med 45 poeng.

– Sesongen har vært veldig opp og ned synes jeg. Når den skal oppsummeres må det jo være veldig bra å ende høyere enn forrige sesong, og slik sett blir jo Liverpool-kampen viktig.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]