– Vi fikk utligningsmålet på et gunstig tidspunkt

Målscorer Georginio Wijnaldum tror at tidspunktet for hans utligningsmål hadde stor betydning for kamputfallet mot Burnley.

13. mar 2017 kl 11.26 Einar Kvande

Wijnaldum utlignet til 1-1 på overtid i første omgang, og snudde på mange måter kampen mot Sean Dyches menn.

– Det var veldig vanskelig for oss. Det så du i kampen. Vi fikk en dårlig start, hvor de scoret i åpningsminuttene, og dermed ble det enda vanskeligere for oss. Men vi kjempet videre, forsøkte hele tiden, og ga alt i kampen, sier nederlenderen til Liverpoolfc.com.

– Vi var heldige som scoret like før pause, for det ga oss litt mer selvtillit som vi kunne ta med oss inn i garderoben. Hadde vi gått til pause på stillingen 1-0 til dem ville det ha vært helt annerledes.

– Målet like før pause gjorde godt for oss, og ga oss mer selvtillit foran andre omgang. Vi snakket om de tingene vi hadde gjort dårlig, samt de tingene vi hadde gjort bra, men som vi kunne gjøre enda bedre. I andre omgang fortsatte vi å kjempe, og forsøkte å få et mål til. Scoringen kom, og det var et flott mål av Emre.

– Det gir deg en helt annen følelse når du går inn i garderoben på stillingen 1-1, i motsetning til å ligge under 1-0. Vi hadde fått noe vi kunne høste selvtillit av, så det var en veldig viktig scoring både for meg og ikke minst for laget. Det var viktig for publikum også. Det ga dem noe som gjorde at de støttet oss enda mer i andre omgang.

To seiere på rad

Seieren over Burnley medførte at Liverpool kunne bokføre to seiere på rad for første gang i 2017.

– Det handler ikke om å bevise for folk at dette er noe vi klarer, for det gjorde vi allerede i første halvdel av sesongen. Det handler mer om at dette gir oss mer selvtillit foran denne type kamper, mener Wijnaldum.

– Burnley slo langt hele tiden, og var veldig farlige på dødballer. Det er vanskeligere å vinne mot denne type motstandere. Det er alltid vanskelig å vinne kamper i Premier League, og du kan tape mot hvem som helst.

– Lagånden vår er imidlertid god, og vi gjorde alt for å vinne denne kampen. Vi var heldige da Emre gjorde et flott mål, slik at vi vant, avslutter midtbanespilleren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]