Vi fulgte Jürgen Klopps pressekonferanse: Lallana og Henderson uaktuelle

Lallana er tilbake i trening etter Crystal Palace-kampen, mens det fortsatt er usikkert rundt Henderson.

13. apr 2017 kl 12.29 Arve Corneliussen

Om Lallana og Henderson

– Lallana og Henderson er bedre, men ikke klare til helgen. Vi har ikke noe fast tidspunkt på Henderson nå. Vi jobber for at han skal komme tilbake i trening. Lallana vil være tilbake i trening etter Crystal Palace-kampen, og kan rekke Watford-kampen. Henderson kan være tilbake neste uke, eller uken etter, men det vet vi ikke ennå, sier Jürgen Klopp til pressekorpset på Melwood.

Om Borussia Dortmund

– Det var et veldig vanskelig øyeblikk. Jeg kjenner veldig godt til veien det skjedde på, og mange av vennene mine var i bussen. Jeg var på vei hjem fra Melwood da det skjedde, og en venn ringte og fortalte at noe hadde skjedd. Jeg var veldig bekymret og redd for dem. Det siste jeg tenkte på var kampen, jeg så den, og jeg forstår 100 prosent begge sider. Det er vanskelig å finne et annet tidspunkt å spille på. Jeg er veldig stolt over hvordan Dortmund behandlet kampen på, sier en tydelig berørt Jürgen Klopp.

– Nei, jeg klarer fortsatt å konsentrere meg om vår kamp. I verden skjer det mye for tiden som er vanskelig å forstå. Det er vanskelig å håndtere, men livet går videre og vi kan ikke la dem påvirke livene våre. Det er ikke noe problem å konsentrere oss om kampene og treningene, men for dem som var involvert er det en annen situasjon.

Om årets spiller

– Alle de nominerte til årets spillere er gode spillere. Det er dem som nominerte sin avgjørelse, men kanskje vi må jobbe hardere neste år for å få noen med.

Om Coutinho og Firmino

– Det er veldig viktig at spillere kan spille sammen, men det er fortsatt et lagspill. Gini sa at de hadde stor innflytelse på kampen, men vi spilte bedre som et lag. Coutinho og Firmino er gode venner, og er utrolig gode spillere, men alt handler om å passe inn i laget og i kampen. De kunne spilt for alle lag, og det ser man.

Om topp fire

– Hvis vi vinner alle kampene våre, er vi i Champions League. Lagene rundt oss har hengekamper, men noen av dem skal møtes innbyrdes. West Bromwich er en stor utfordring, og vi må være på vårt beste. De har en veldig god sesong, og vi kjenner kvalitetene deres og stilen deres. I tillegg er de kanskje det mest erfarne laget i Premier League.

Om de unge spillerne

– Alexander-Arnold er et enestående talent, men hvis du spør meg hvor han bør forbedre seg, er det i forsvar. Offensivt er han nærmere å være fullt utviklet enn defensivt.

– Jeg snakket med Ben og Trent etter kampen, og begge forstod det. Begge hadde det bra, og nøt den første omgangen.

Om Sakho-rykter

– Det er ingen klausul i lånekontrakten til Mamadou Sakho.

Om Grujic

– Grujic kan spille, men han har ikke helt rytmen etter å ha vært lenge ute. Posisjonen han kan spille i nå er i 8-er-rollen, og han ser bra ut på trening. I forskjellige scenarier kunne han ha spilt, men vi kan ikke bytte i den posisjonen nå.

Om Gerrard

– Det jeg kan si om Gerrard som manager for U18, er ja. Jeg er ganske sikker på at han blir manager der neste sesong, men vi kommer til å bekrefte det når vi ønsker å bekrefte det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]