– Vi følte fansens frustrasjon selv også

Joël Matip er opptatt av å lære av den vanskelige perioden, og komme sterkere ut av den.

7. mar 2017 kl 15.37 Arve Vassbotten

– Man lærer mye i dårlige perioder, og jeg tror dette kan gjøre oss sterkere som lag og individuelt. Vi må forsøke å finne tilbake til hva vi gjorde før. Det som ga oss styrken, vi må finne det igjen, sier Joël Matip til Liverpool FC magazine.

– Vi må løpe mer enn motstanderen, jobbe hardere enn motstanderen og gjøre mer enn motstanderen. Vi ser alle optimistisk på at vi kan komme tilbake på vinnersporet, sier midtstopperen.

Han mener det ikke bare var fansen som ble preget av den dårlige perioden etter nyttår.

– Vi forstår fansens frustrasjon, men det var ikke bare supporterne som var frustrerte. Vi følte det like mye. Vi ønsker også å vinne hver kamp, og ønsker ikke tape noen av dem, sier han.

Tro på egne kvaliteter

– Vi har nok selvtillit og tro på oss selv og våre kvaliteter, men man trenger også positive øyeblikk for å forsterke de tingene. Vi prøvde alle å håndtere det og gjøre vårt beste i situasjonen. Forventningspresset er alltid høyt her, men i en klubb som Liverpool er det normalt.

Han har ingen forklaring på hva som gikk galt i januar og februar.

– Eksakt hvorfor vi hadde de problemene er jeg ikke sikker på. Jeg vet ikke om det var mangel på stabilitet eller hva det var, men jeg vet at hver og en av oss ønsker å vinne hver eneste kamp uansett hvem det er mot, og vi vet vi har kvaliteten til å gjøre det bra. Man kan ikke endre fortiden, men man kan ha innflytelse på framtiden og det er slik vi må se på det, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]