– Vi gjorde jobben

Matchvinner Lucas Leiva mente at Liverpool leverte en profesjonell innsats på Home Park.

19. jan 2017 kl 10.32 Einar Kvande

Brasilianeren er fornøyd med å være videre til fjerde runde i FA-cupen, selv om League Two-klubben Plymouth Argyle ble en tøffere nøtt å knekke enn mange trodde på forhånd.

– Det ble en veldig vanskelig kamp, men det forventet vi. De har et sterkt lag. Et fysisk sterkt lag. Og vi stilte med mange unge spillere, forklarer Lucas til Liverpoolfc.com.

– Hovedmålet var å gå videre til neste runde, samtidig som disse unge spillerne kunne bli en erfaring rikere, så jeg synes vi gjorde jobben vår, fortsetter mannen som var lagets kaptein mot Plymouth.

– Sett i ettertid er det selvsagt mye vi kan gjøre bedre, spesielt når det gjelder å ha tålmodighet med ballen i laget. Men dette er normalt, og hovedsaken er som jeg sa at vi er klare for neste runde, og forhåpentligvis gjør vi en god kamp mot Wolves.

– Det morsomme med FA-cupen er at det er mange overraskelser, og folk forventet kanskje en overraskelse i denne omkampen, siden vi ikke klarte å vinne på Anfield. Plymouth gjorde det vanskelig for oss. De har fantastiske supportere også, som drev laget fremover. Men jeg synes vi klarte oss bra. De hadde noen gode øyeblikk, men til slutt synes jeg vi fortjente seieren.

Håper på flere scoringer

Lucas gjorde sitt første mål på sju år, da han headet landsmannen Philippe Coutinhos corner i mål etter 19 minutter.

– Det er lenge siden sist jeg scoret et mål. Det viktigste var selvsagt å hjelpe laget, men jeg er glad, for det er alltid kjekt å score mål. Forhåpentligvis kan jeg gjøre noen flere nå.

Seieren betyr at Liverpool fortsatt henger med i begge cupene, samtidig som de kjemper i toppen av Premier League.

– Laget viser stor mental styrke. Vi har mange unge spillere, og gjør det bra i alle turneringene. Forhåpentligvis kan vi ta oss helt til finalen i begge cupene, og henge med i Premier League, slik at vi kan forsøke å vinne alt vi deltar i. Jeg synes vi har vist at vi er kapable til det.

– Det er vanskelig å spå nå i januar om vi kommer til å vinne noe denne sesongen. Vi må bare ta en kamp om gangen, nyte det vi holder på med og gjøre vårt beste.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]