Liverpools nye daglige leder:- Vi kommer ikke til å la oss presse av klubber som City

Peter Moore starter i dag som CEO hos Liverpool FC. Han er bl.a. opptatt av at Liverpool må gjøre det på sin måte i transfermarkedet.

1. jun 2017 kl 11.03 Torbjørn Flatin

- Hva jeg har lært opp gjennom årene er at det handler ikke om hvor mye du betaler som betyr noe, men hva du får for pengene. Du har en ung spiller som Philippe Coutinho utpå der som kostet £8M og så har du andre som kostet fire eller fem ganger så mye og spiller i den samme ligaen, forklarer Moore.

Moore kommer til Liverpool FC med lang bakgrunn som forretningsmann med ansvar i firmaer som Patrick, Reebok, Sega, Microsoft og nå sist EA Sports som lager kjente dataspill. I Reebok var han instrumental i å gjøre en drakt og sponsoravtale med Liverpool FC i 1995. Nå har scouseren kommet «hjem» og står foran en umiddelbar utfordring i en klubb som skal spille kvalifisering til Champions League og hvor det er ventet at spillerstallen skal styrkes betraktelig før neste sesong. Det samtidig med at rike konkurrenter har planer om det samme, inkludert Manchester City som denne uka har hentet to spillere for til sammen om lag £70M.

- Kanskje er jeg naiv men jeg ser ikke på hva konkurrentene bruker av penger og bestemmer at jeg må gjøre det samme uansett hva som er kvaliteten på spillerne, mener Moore. – Det gir ingen fornuft forretningsmessig.

- Jeg stoler helt og full på Michael Edwards (sportsdirektør) til å kunne gjøre en verdivurdering av en spesiell spiller og si, basert ut fra de data vi har og sammenligninger med andre spillere, at dette er hva vi ønsker å gå for.

- Jeg har så langt ingen erfaring med hvordan dette fungerer, men jeg har fått bare bra tilbakemeldinger om hva som gjøres og da ikke minst om Michael.

- Teorien er at fordi om Man City handler for £100M behøver ikke vi å handle for £100M. Kanskje kommer vi til å bruke £100M, hvem vet? Det vil imidlertid ikke være fordi andre har brukt £100M. Hvis din nabo legger i £50.000 for å få et drivhus i hagen, vil du da bruke det samme for å kunne holde standarden som er i gata? Nei, hva du gjør er det som er fornuftig for ditt hus. Jeg greier ikke å finne på en bedre sammenligning enn det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]