– Vi la oss ikke bakpå med vilje

Ragnar Klavan forklarer hvorfor kamputviklingen ble som den ble mot Bournemouth.

6. apr 2017 kl 23.53 Einar Kvande

Estlenderen ble av mange utpekt som syndebukken da Joshua King satte inn gjestenes utligningsmål i hektiske sluttminutter på Anfield.

– Vi la oss ikke bakpå med vilje. Kampen utviklet seg slik, og vi forandret formasjonen litt. Vi har spilt på denne måten tidligere, og vi visste hva vi skulle gjøre når forandringen kom, uttaler Klavan til Liverpool Echo.

– Vi forsvarte oss godt, og lå kompakt. Bournemouth hadde ikke mange sjanser, utenom den de utlignet på. Den kom etter et langt innkast. Det ble en andreball som vi ikke var på plass på.

– Underveis i kampen føler vi ikke at vi er sårbare i slike situasjoner. Jeg synes vi har gjort det bedre på dødballer i det siste. Vi har en god formasjon, så det var veldig bittert å tape disse poengene.

Trekker frem det gode samholdet

Klavan kom inn i startoppstillingen på grunn av at Joel Matip slet med ryggproblemer, noe som førte til at Matip ble plassert på innbytterbenken.

– Det ble ingen god kamp, men vi har mange kamper igjen, og vi skal kjempe videre og beholde troen. Vi holder sammen som lag, både på gode og dårlige dager. Den gode lagånden er grunnen til at jeg tror vi skal klare topp fire.

– Vi vet vi har hatt uflaks med skader denne sesongen, men det gode samholdet gjør at vi kjemper videre.

Forventer en fysisk batalje i Stoke

Neste motstander for Klavan og hans lagkamerater er Stoke på lørdag. Mark Hughes sitt mannskap er nede på 12.plass etter tre strake ligatap. Men Liverpool-spillerne kan merke seg at Chelsea er det eneste Premier League-laget som har vunnet borte mot The Potters siden november.

– Det blir en hard kamp. Det blir en mer fysisk kamp. Spillestilen deres er annerledes.

– Vi har flere virkelig tøffe kamper foran oss. Det blir spennende og jevnt. Lagene som ligger lenger ned på tabellen har press på seg for å ta poeng for å holde seg i divisjonen. Det gjør det hele veldig interessant. Men det gjør det på ingen måte enkelt for oss, avslutter Klavan.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]