Georginio Wijnaldum:- Vi må spille mot de små som vi gjør mot de store

Wijnaldum avviser at han sparer sine beste prestasjoner til hjemmekamper, selv om nederlenderen ennå ikke har scoret i Premier League på fremmed gress.

10. mar 2017 kl 00.25 Torbjørn Flatin

Det er en bemerkelsesverdig statistikk, at Gini Wijnaldum har scoret 15 mål på 31 kamper i Premier League og ennå ikke har funnet nettet i 32 bortekamper med Newcastle og Liverpool. For øvrig er statistikken nokså lik, men for eksempel fem målgivende hjemme og fire borte.

26-åringen skal ha blitt kritisert i Newcastle for at han gjemte seg i bortekamper da «skjærene» rykket ned i 2015-16, mens det ikke er noe vi har hørt mye til siden Wijnaldum kom til Liverpool.

- Det får være folks oppfatning, jeg mener jeg også spiller bra i bortekamper, spesielt denne sesongen, svarer Gini til Telegraph.

- Det var litt rart foregående sesong da vi som lag ikke presterte på bortebane for Newcastle, men jeg var den eneste som ble kritisert.

Om borteformen til Georginio Wijnaldum ikke har vært noe problem i Liverpool, har for mange tap mot lag på nedre del av tabellen vært det. Et av dem besøker Anfield på søndag, i form av Burnley.

- Jeg mener vi må ta fram det samme som vi gjør mot de store lagene, forklarer Wijnaldum.

- Forskjellen når du spiller mot større eller mindre lag er konsentrasjon og passivitet, det er slik jeg ser det.

- Du kan aldri garantere en seier, men du vil ha større sjanse hvis du kan spille mot lagene på nedre del av tabellen som mot de i toppen. Du må arbeide hardt og kjempe for poengene i alle kamper. Vi må nå vise den samme konsentrasjonen som vi har gjort mot topplagene, mot de såkalte mindre lagene, ellers vil det bli vanskelig for oss.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]