– Vi må være mer kreative

Loris Karius har en enkel oppskrift på hvordan Liverpool skal ta seg videre til fjerde runde i FA-cupen på Plymouths bekostning.

18. jan 2017 kl 10.59 Einar Kvande

Alle er skjønt enige om at Liverpool må prestere bedre på Home Park enn i 0-0 kampen på Anfield, skal det bli avansement i FA-cupen for de røde.

– Vi skapte egentlig ikke så mange sjanser. Vi var ikke kreative nok i og rundt straffefeltet, forklarer målvakt Karius til Liverpoolfc.com.

– Det er noe vi må forbedre i omkampen.

– Plymouth forsvarte seg veldig bra også, selvsagt. Vi hadde ikke mange gode nok ideer til å ta oss gjennom forsvaret deres, men de gjorde også en god innsats for å stoppe oss.

– Jeg så ikke Plymouth-spillerne så ofte på min halvdel av banen. De fokuserte på å forsvare seg, og håndterte oss greit. De vil håpe på et sprøtt resultat på deres hjemmebane. Vi må bære påskrudd fra første minutt av, og spille vårt eget spill, slik at vi tar oss til neste runde.

– Det er opp til oss selv. Plymouth vil ligge kompakt igjen, og satse på å få en kontring eller to. Vi må bare score mål. Vi må skjære gjennom forsvaret deres. Det er målet vårt.

På vakt mot en cupbombe

Jürgen Klopp bekreftet at Karius vil stå i mål mot Plymouth i kveld, på sin pressekonferanse i går. Tyskeren er fra hjemlandet vant med å møte mindre klubber i cupen.

– Det er det samme i Tyskland i de første cuprundene, så dette er ingen ny erfaring for meg, forteller målvakten.

– Folk håper alltid at den store klubben skal bli slått ut, så alle vil være mot oss. I Tyskland er det alltid mange cupbomber. Det er viktig at vi beholder fokus.

Karius vet han vil spille sammen med en rekke unge spillere i kveldens kamp, akkurat som i oppgjøret mot Plymouth på Anfield.

– Det er fint å se at vi har så mange unge talentfulle spillere, som kommer gjennom fra vårt eget akademi. Det er bra for klubben.

– Men manageren plukker dem ikke ut fordi de er unge. De har kvaliteter, ellers ville han ikke ha gjort det. Det er fint å se at manageren stoler på disse unge spillerne, og gir dem sjansen. Da er det opp til de unge spillerne å prestere, og vise at de er klare for dette.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]