– Vi må vinne minst tre

Jürgen Klopp tror laget hans må vinne minst tre for å klare topp fire, men fokuserer kun på neste kamp.

30. apr 2017 kl 08.45 Arild Skjæveland

I morgen spiller Liverpool sin 35. ligakamp for sesongen. Fire klubber kjemper om to plasseringer, og de helrøde styrer ikke lenger sin egen skjebne. Jürgen Klopp og hans lag må bare vinne sine kamper og håpe at en av naboene i Manchester avgir poeng i innspurten.

– Selv om jeg ikke ikke hadde følt press, så ville jeg følt det med spørsmålene deres, sier Klopp i et intervju med Liverpool Echo.

– En av de første tingene jeg lærte i fotball var at det eneste som gir mening er å tenke på neste kamp.

Må vinne minst tre

De siste fire kampene er mot Watford, Southampton, West Ham og Middlesbrough.

– Du har fire, fem eller seks dager på å forberede deg og tenke på disse kampene, og vi vet de er viktige. Dersom vi ikke vinner noen av de siste fire, vil det blir vanskelig å komme til Champions League. Om vi vinner én er det usannsynlig. Vinner vi to, er det heller ikke særlig sannsynlig.

– Dersom vi vinner tre så er det mulig, og dersom vi vinner alle fire vil jeg si det er sannsynlig at det vil skje. Slik er det, og vi vet alt dette. Den eneste måten å gjøre det på er å vinne den neste, og det er det vi vil prøve på.

TILBAKE:
TILBAKE:  Adam Lallana er aktuell for startplass mot Watford.

Spillere tilbake

Klopp fikk gode nyheter denne uka, med Adam Lallana og Daniel Sturridge tilbake i full trening på fredag.

– Det ser bedre ut for stallen enn det har gjort de siste to-tre ukene, fordi Adam er tilbake. Daniel ser også ut til å være tilbake, og det er bra. Ting er bedre enn de var forrige uke.

– Dette er en ny situasjon for oss, og vi må tenke på hvordan vi kan utnytte det. Vi er forberedt på disse fire siste kampene, men dersom vi kun ser på det som press så burde vi har tapt noen flere kamper tidligere, for da hadde vi spilt uten press og uten noe å spille for.

– Vi slåss for en av topplasseringene i denne ligaen, og det er bra. Det er langt bedre enn i fjor, og vi ønsker å vise at vi er klar for det.

Uheldig med skadene

Jürgen mener laget hans har vært uheldig med hvilke skader troppen har hatt denne sesongen.

– Vi har tatt store steg, men vi har vært litt uheldige dersom du går gjennom skadene våre. På en hel sesong har vi ikke en gang hatt 10 muskelskader. Resten har vært smeller, leddbånd her og der. Ikke bra for oss, og på feil tidspunkt.

– Noen ganger på to nøkkelspillere samtidig, og i de siste ukene har vi hatt tre veldig viktige spillere på sidelinja. Dersom vi hadde hatt to-tre spillere mer av samme kvalitet i troppen vår ville det ha hjulpet - men andre ganger kunne det ha forstyrret laget, fordi toppspillere er ikke så bra for atmosfæren når de ikke spiller.

– Vi vet at situasjonen vil være annerledes neste sesong, men jeg ser fortsatt de store fremskrittene våre denne sesongen, avslutter manageren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]