– Vi scoret for få mål

Liverpool U19 kom på sjetteplass av ti lag i Volksbank Cup i Tyskland.

28. mai 2017 kl 17.11 Einar Kvande

Neil Critchleys mannskap tapte 3-2 mot Werder Bremen i kampen om femteplassen. Liverpool vant denne turneringen i 2015, men klarte ikke å gjenta suksessen denne gangen.

– Det var fantastisk å bli invitert tilbake til Stemwede, men det gikk dessverre ikke så bra ute på banen som vi hadde håpet på. Men det var likevel en positiv opplevelse for guttene, uttaler Critchley til Liverpoolfc.com.

– Prestasjonene minnet mye om mange av U18-lagets prestasjoner mot slutten av sesongen, hvor vi generelt sett spilte bra, men ikke klarte å omsette sjansene i tellende resultat.

– Vi scoret ikke nok mål. Hadde vi gjort det, ville vi avansert til semifinalen, og hvem vet hva som da ville ha skjedd. Men slik gikk det ikke.

Måtte vinne siste kamp i gruppespillet

– I gruppespillet måtte vi vinne vår siste kamp mot SV Rodinghausen. Det endte 0-0, og vi misbrukte flere sjanser i den kampen. Det var veldig frustrerende, for vi burde ha vunnet den kampen.

– Vi slapp inn bare ett mål i løpet av de fire kampene i gruppespillet, men vi scoret også bare i en av de kampene hvor vi holdt buret rent, og det sier i grunnen alt. Men guttene vil lære av dette, forsikrer Critchley.

– Turneringer som dette er gir verdifull erfaring for våre unge spillere. Det å møte ulike motstandere fra forskjellige deler av verden, og oppleve ulike spillestiller og ulike spilleforhold, gir oss noe annet enn vi er vant med.

– Vi reiser bort, og ut av komfort-sonen, og representerer Liverpool i turneringer som en del av utdanningen og utviklingen til disse spillerne, både på og utenfor banen.

– Ser vi bort fra at vi er frustrerte over at vi ikke gjorde nok i kampene vi spilte, så har vi vært gjennom en morsom sesong, og nå gleder vi oss til at den neste skal starte.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]