– Vi spilte typisk engelsk

Simon Mignolet mener at Liverpool slo Burnley ved å legge om til en god, gammeldags engelsk spillestil.

13. mar 2017 kl 15.08 Einar Kvande

Kampen mot Lancashire-klubben ble på ingen måte velspilt, men det bryr den belgiske målvakten seg ingenting om, så lenge det ble seier.

– Det var en dag hvor alt handlet om resultatet, og ikke spillet, uttaler Mignolet til Liverpool Echo.

– På forhånd sa alle at vi ikke klarer å få resultater mot lag på nedre halvdel av tabellen, som benytter en annen spillestil enn topplagene. Selv om vi ble liggende under, kjempet vi oss tilbake takket være en god gammeldags engelsk spillestil, fortsetter keeperen.

– Vi kjempet om alt. Ginis scoring like før pause var et godt øyeblikk, og i andre omgang gjorde vi det vi måtte gjøre.

– Det er ikke vits i å prate om måten vi spilte på, og hvorfor vi ikke skapte flere sjanser, for når du spiller mot et lag som Burnley er det helt annerledes enn å spille mot topplagene, som lar deg få spille fotball. Dette er en helt annen type kamp enn når ballen er på bakken.

– Mot Burnley måtte vi vinne duellene, og gjøre oss fortjent til tre poeng. Det er egentlig ikke så vanskelig. Du må bare sørge for å ha den riktige innstillingen, og være forberedt på det som venter deg. Du må bare akseptere at du av og til må krige for å få et resultat.

Liverpools beste

Mignolet spilte en meget god kamp, og ble kåret til Liverpools beste av Liverpool.no. Belgieren dominerte feltet ved flere anledninger, og bokset ballen unna i et par farlige situasjoner.

– Jeg visste at de ville slå mange høye baller inn i feltet, sier han.

– Som keeper må du bestemme deg raskt for om du kan nå ballen eller ei. Jeg var bare glad for at jeg kunne hjelpe laget.

– Alle gjorde jobbene sine i forsvar, og vi vant både første- og andreballene på hodet. Vi var litt heldige mot slutten, med den sjansen de misbrukte, men vi fortjente de tre poengene for måten vi kjempet på gjennom hele kampen.

– Joel og Raggy gjorde jobbene sine, og Emre foran dem vant mange hodedueller, noe som var viktig. Det ble lagt ned mye hardt arbeid, og vi vant mange dueller der ute.

– Vi gjorde det vi måtte. Ser vi bort i fra målet de gjorde, hadde de nesten ikke noen sjanser. Det var viktig at vi ikke ga bort mange cornere og frispark. De sparket ballen langt hver eneste gang, men vi forsvarte oss godt.

– Vi må nå benytte erfaringen fra denne kampen, da det vil komme flere kamper som vil være lik denne før sesongen er over.

Storkamper i de to neste rundene

Seieren over Burnley styrket Liverpools posisjon blant topp fire. Det er nå fem poeng ned til Arsenal og seks til Manchester United, men begge disse klubbene har to kamper mindre spilt enn Liverpool.

– Dette var tre svært viktige poeng, med tanke på hva vi ønsker å oppnå. Det var et langt steg i riktig retning for oss, og vi må lære av dette.

– Nå har vi to storkamper foran oss. Først Manchester City og så lokaloppgjøret mot Everton etter den neste bolken med landskamper. Disse kampene blir helt annerledes enn Burnley-kampen.

– Vi har 10 kamper igjen, og de blir alle viktige for oss. Vi må restituere oss godt, og bruke den kommende uken til å forberede oss på kampen mot Manchester City, avslutter Mignolet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]