– Vi utnyttet svakhetene til Liverpool

Swansea-manager Paul Clement forklarer hvorfor hans lag vant 3-2 på Anfield.

21. jan 2017 kl 20.45 Einar Kvande

– Vi så på muligheter for å utnytte svakhetene til motstanderen. God organisering på dødballer, vi jobbet med overgangene og den mentale siden av å komme til et stadion som dette, svarte den ferske Swansea-sjefen da han ble bedt om oppskriften på hvordan Liverpool ble slått.

– Jeg er en trener som tror på å gjøre det grunnlegende godt. Forsvare seg bra, angripe bra, la han til.

– Jeg er fornøyd med forsvarsspillet i første omgang. Vi så sterke ut. Selv om Liverpool hadde ballen mye, så det ikke ut til at de ville klare å skjære gjennom forsvaret vårt.

– Liverpool har mange spillere som opererer mellom lagdelene og i rommene som oppstår. Coutinho, Lallana og Firmino gjør dette til stadighet, men vi gjorde det vanskelig for dem.

Håper å få et løft

Swansea ble slått hele 4-0 av Arsenal på hjemmebane forrige helg.

– Dette var en skikkelig forestilling i 90 minutter av oss. Mot Arsenal klarte vi bare å henge med i 35 minutter. Alle spillerne var fokusert på jobben sin, det var tydelig gjennom hele kampen.

– En prestasjon som dette kan gi alle et løft, og hjelpe på selvtilliten. Laget har blitt kritisert for å ha blitt liggende under i kamper, og ikke være i stand til å komme tilbake.

–Da Liverpool kom tilbake og fikk 2-2 viste laget karakteren de har. Det var ikke gunstig for oss å slippe inn to så raske mål. Det fikk publikum til å ta av, noe som ga Liverpool masse energi. Derfor var det så gledelig at vi tok vare på muligheten til å kontre, og så red vi stormen av etter det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]