– Vi var på hugget fra første fløytesignal

Jürgen Klopp er meget godt fornøyd med hvordan hans lag skred til verket mot Arsenal.

5. mar 2017 kl 00.48 Einar Kvande

– For det første var vi på hugget fra første fløytesignal av. Vi spilte vidunderlig i første omgang. Det var klart at det ville bli en intens kamp. Du kunne se det på lagoppstillingen til Arsenal, åpnet Jürgen Klopp sin pressekonferanse etter 3-1 seieren over Arsenal.

– Ok, Mesut Özil var ikke med, Sanchez var ikke med, men resten var stort sett med. Det var åpenbart at vi måtte passe oss for kontringer og slike ting.

– Begge lag prøvde å spille med høyt press. Det var grunnen til at det ble slått mange lange baller, noe som virket fornuftig. Men etter å ha vunnet andreballen forsøkte begge lag å spille fotball. Spesielt i første omgang var vi best til dette. Vi spilte veldig bra, skapte vidunderlige sjanser og scoret to ganger, og kunne ha scoret flere ganger i første omgang.

Forventet at Arsenal ville forsøke å slå tilbake

– Det var åpenbart at Arsenal ville slå tilbake, spesielt etter at Alexis Sanchez kom på banen. På den ene siden er han en verdensklassespiller, det er det ikke tvil om. På den andre siden er han en helt annen type spiller enn Welbeck for eksempel. Ikke bedre eller dårligere, bare annerledes.

– Det tok fem minutter før vi klarte å omstille oss til den nye situasjonen, men det føltes som 50! De hadde allerede rukket å skape to store sjanser i begynnelsen av andre omgang. Vi trengte Simon Mignolet og litt flaks i denne perioden, men så fikk vi kontroll over kampen igjen, og det ble åpenbart at vi ville få sjanser på kontringer om ikke tilfeldighetene ville det annerledes. Det var veldig intenst.

– Arsenal scoret ett mål ikke lenge etter at Roberto Firmino hadde gått ned i feltet deres. Og så blokkerte vi en ball fra Sanchez før vi gjorde vårt tredje mål. Det var veldig intenst mellom de to sekstenmetrene, og vi måtte gå i kjelleren for å få det siste målet, som gjorde at vi følte oss trygge igjen.

– Vi har hatt en veldig hard uke. Rett etter Leicester-kampen sa jeg noen ord til spillerne, og det var ikke vennskapelige ord. Jeg snakket rett fra levra. Neste dag analyserte vi kampen, og det var ikke mye å glede seg over for meg da jeg gjorde det, men vi måtte avslutte Leicester-kampen.

– Leicester-kampen var helt eksepsjonell. Vi har spilt og tapt kamper tidligere, og vi har ikke spilt særlig bra i flere kamper, men i Leicester-kampen var det så mange dårlige individuelle prestasjoner, og da blir det veldig vanskelig å vinne en fotballkamp. Det var frustrerende. Vi er ligaens berg- og dalbane. Det er mange oppturer, men det er mange nedturer også.

– Men du må være dum dersom du lar dårlige ting påvirke deg mer enn gode ting. Vi måtte minne oss selv om de gode tingene vi har gjort, og så var vi klare for en ny kamp.

–Etter å ha gjort en analyse som denne, studerer du treningene, og konstaterer at det tydeligvis ikke hjalp for å få selvtilliten tilbake. Det er ikke spesielt hyggelig. Været var dårlig også. Det regnet på trening, og det var ikke selvsagt at vi ville prestere som vi presterte i kveld.

– Guttene viste nok en gang hva de er kapable til. Jeg liker ikke at vi er så ustabile. Det har jeg sagt noen ganger nå. Men det er en del av utviklingen.

Forventet en reaksjon

Liverpool har fortsatt ikke tapt for noen av lagene på øvre halvdel av tabellen.

– Vanligvis vinner du noen kamper og taper noen kamper mot topplagene. For til å begynne med er de på et høyere nivå, og er smartere og har mer rutine, slik at du taper kamper. Vi har valgt å gå en annen vei, men henger fortsatt med, og vi vet vi må holde det gående. Og det vil vi gjøre.

– Jeg har vært manager i 17 år, og har hatt elendige treningsuker etterfulgt av gode prestasjoner i helgen, og dessverre også omvendt.

– Dersom noen hadde sagt til meg på onsdag at vi kom til å slå Arsenal, så hadde jeg sagt nei. Om noen hadde spurt meg torsdag, ville jeg sagt at jeg ikke var sikker. Og dersom noen hadde spurt meg fredag, ville jeg sagt at ja, det kan vi gjøre.

– Reaksjoner er ikke alltid like i fotball. Så selv da var det ikke sikkert at dette ville skje. Men vår prestasjon i denne kampen bør ikke komme som noen overraskelse på noen, for disse guttene har spilt på denne måten flere ganger tidligere.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]