– Vi visste vi måtte slå tilbake

Adam Lallana mener at den flotte seieren over Arsenal var et fint plaster på såret etter det forsmedelige nederlaget i Leicester.

5. mar 2017 kl 00.09 Einar Kvande

– Akkurat som foran Tottenham-kampen, visste vi at vi måtte levere varene mot Arsenal, uttalte Lallana til BT Sport etter kampslutt på Anfield.

– Vi skuffet mange mot Leicester mandag kveld, inkludert oss selv. Dette var et plaster på såret. Nå har vi 11 veldig viktige kamper igjen denne sesongen, og vi føler vi fortsatt kan oppnå noe, sa midtbanespilleren.

– Vi er et ungt lag, som fortsatt er i en læringsprosess. Vi er selvsagt veldig skuffet over hvor ustabile vi har vært etter jul. Det er opp til oss å rette på det. Nå må vi fortsette å spille som vi gjorde i denne kampen. Da vil vi bevege oss i riktig retning.

– Vi ledet 2-0 til pause, og var fornøyd med hvordan vi hadde spilt. Men andre omgang viste oss at du ikke kan ta noe for gitt. Arsenal hadde toppspillere på benken. Sanchez kom innpå og snudde kampen. Vi måtte ned i kjelleren på 2-1, og vi er takknemlige for at Gini fikk den scoringen på overtid som avgjorde det hele, avsluttet Lallana.

Viktig i gegenpresset

Midtbanespilleren var en av banens beste aktører, noe også manager Klopp hadde fått med seg.

– Vi lå kompakt, og det er veldig fint å ha Adam, for han kan støte fra den kompakte formasjonen, legge press på motstanderen og slå an tonen i kampen, sa Liverpool-manageren på sin pressekonferanse etter kampen.

– Problemet har vært at vi i noen kamper ikke har vært kompakte, og Adam har gjort det samme, og da åpner han rom for motstanderen. Da kommer de en mot en i store rom.

– Vi kan ikke klare alt, men i dagens kamp var vi veldig kompakte som gruppe.

– Stabilitet er grunnlaget for alt, og vi ønsker å være stabile. Vi jobbet veldig godt sammen som lag i denne kampen, og da er det fint å ha Adam i denne rekka.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]