Viktig kamp for unge spillere

Kveldens kamp mot Plymouth kan være med å stake ut kursen for karrierene til unge spillere som Ben Woodburn, Trent Alexander-Arnold og Ovie Ejaria.

18. jan 2017 kl 13.52 Einar Kvande

Akademisjef Alex Inglethorpe anser kveldens omkamp på Home Park som veldig viktig for de tre unge spillernes videre utvikling.

– De er fortsatt forholdsvis uerfarne når det gjelder å spille foran mye publikum. De har også spilt flesteparten av sine førstelagskamper på Anfield, hvor publikum støtter dem og ønsker at de skal gjøre det bra. Stemningen har vært koselig for dem, sier Inglethorpe i et intervju med Liverpool Echo, og konstaterer at trioen vil få oppleve en langt mer fiendtlig stemning på Home Park i kveld.

– Det blir helt annerledes på bortebane. Det er noe de må kunne håndtere. Dette blir en god test for dem. Dersom de ønsker å spille fast for Liverpool, må de løse dette.

– FA-cupen har en tendens til å sette deg i situasjoner som det kan være vanskelig for alle lag å løse. Vi stilte med et ungt lag i den første kampen mot Plymouth. Gjestene kom med en gjennomtenkt plan og utførte den godt, sier Inglethorpe.

– Det sto ikke på innsatsen til våre unge gutter. I en kamp som dette håper du å få et tidlig mål, da det vil skape en helt annen kamp.

– Det er viktig at unge spillere ikke tar av når de vinner og ikke blir for deprimerte når de taper. En kamp er bare et nytt steg på veien. De har ikke bevist noe som helst før de spiller fast hver uke, og vinner noe med denne klubben.

Går glipp av juniorcupen

Det faktum at Alexander-Arnold og Woodburn skal spille for førstelaget i Plymouth i kveld, betyr at de ikke er tilgjengelige til juniorlagets cupkamp mot Manchester City. Det bekymrer ikke Inglethorpe.

– Det eneste poenget med et akademi er å få spillere opp på førstelaget, slår han fast.

Det finnes plenty med rørleggere, dekoratører og trenere som har vinnermedalje fra juniorcupen. Jeg bør vite det, for jeg er en av dem. Jeg vant den med Watford i 89.Alex Inglethorpe

– Selvsagt er det hyggelig å gjøre det bra i juniorcupen, men dersom noen hadde spurt meg om jeg helst ville ha vunnet FA Youth Cup eller hatt to eller tre spillere involvert i kampen mot Plymouth, er det bare et logisk svar på det spørsmålet.

– Grunnen til at vi jobber så hardt som vi gjør med de unge spillerne er å skape muligheter, og å hjelpe dem til å være klare når disse sjansene kommer. Det er ikke noe juniorlag i verden som ikke ville hatt Trent og Ben på laget. Men de spilte ikke i forrige runde mot Crystal Palace heller. I stedet får andre gutter sjansen til å vise seg frem.

– Strategien til eierne har i lang tid vært å utvikle spillere for førstelaget. Det finnes plenty med rørleggere, dekoratører og trenere som har vinnermedalje fra juniorcupen. Jeg bør vite det, for jeg er en av dem. Jeg vant den med Watford i 89, avslutter Inglethorpe.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]