– Viktig med en god start mot Liverpool

Arsene Wenger holdt i formiddag sin pressekonferanse foran kampen mot Liverpool på Anfield lørdag kveld.

2. mar 2017 kl 11.38 Einar Kvande

– Dette er en mulighet jeg ønsker å ta vare på. Det er viktig at vi har en positiv tilnærming. Vi må bare fokusere på den måten vi ønsker å spille på. Vi må være sterke nok til å klare det, uttalte Wenger.

– Kampene mot Liverpool er alltid intense og veldig tøffe. Anfield er et spesielt sted, hvor fansen støtter laget sitt og hvor Liverpool spiller med høyt tempo, fortsatte Arsenal-manageren.

– Etter en liten pause er det viktig at vi er på tå hev fra start av. Vi har sett at det ikke er enkelt. Liverpool viste det mot Leicester. Etter en pause er det viktig at du er klar fra første fløytesignal av. For oss blir det viktig med en god start mot Liverpool.

Tror Özil blir friskmeldt i tide

Wenger tror at Mesut Özil, som sto over gårsdagens Arsenal-trening på grunn av sykdom, rekker kampen.

– Vi får se. Jeg vet ikke sikkert, men han blir trolig friskmeldt i tide.

Wenger bekreftet også at Aaron Ramsey og Laurent Koscielny er tilbake i trening.

– Vi har Aaron Ramsey tilbake i troppen. Han er tilbake i full trening, og det er Koscielny også.

– Mohammed Elneny har et problem med ankelen, og vil være ute en tre ukers tid. Han ble skadet i kampen mot Sutton, og er ikke tilgjengelig til lørdagens kamp.

Arsenal må også klare seg uten langtidsskadede Santi Cazorla.

– Cazorla har et spesielt problem. Jeg har ikke sett ham på trening, og jeg har heller ikke sett ham gjøre noen form for rehabilitering. Det er mulig han kan spille igjen denne sesongen, men det er vanskelig å spå noe om det. Det er veldig frustrerende for oss. Han var stjernen på laget i begynnelsen av sesongen. Han har vært sterkt savnet, og jeg er veldig trist på hans vegne. Han lider når han ikke kan spille fotball.

Welbeck aktuell for en startplass

Wenger forventer å ha Danny Welbeck tilgjengelig til kampen på lørdag.

– Han er aktuell for en plass i startoppstillingen. Det har vært litt frem og tilbake med kneproblemene hans. Jeg har fulgt rådene fra vår medisinske avdeling.

En annen som vil være tilbake for Arsenal er Olivier Giroud, som sto over kampen mot Sutton United.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]