Vil gjerne bli Liverpools nye venstreback

20-åring på U23-laget håper å ta steget opp neste sesong.

24. apr 2017 kl 15.46 Einar Kvande

Sam Hart, som tidligere denne sesongen var lånt ut til Port Vale, har ikke gitt opp håpet om å slå gjennom på Liverpools førstelag, selv om han ikke er tenåring lenger.

I kveld skal Hart i aksjon for U23-laget mot Manchester City, og håper å bli lagt merke til av førstelagsmanager Jürgen Klopp.

– Vi ser frem til kampen mot Manchester City. Du spiller for trøya hele tiden, og spiller jeg bra mot City vil jeg få fornyet tillit i den siste kampen for sesongen, mot Everton også, sier den unge forsvarsspilleren i et intervju med Liverpool Echo.

– For meg var det stort å spille på utlån hos Port Vale i høst, for det var seniorfotball, og det er noe helt annet, hvor folk spiller for å få endene til å møtes. Det var det jeg trengte på det tidspunktet i karrieren, og jeg mener jeg lærte mye av oppholdet der, fortsetter Hart.

Forsvarsspilleren beretter om helt andre fasiliteter i League One enn han har vært vant med i Liverpool, men det så han stort på i jakten på mer erfaring.

– Det å få spille sammen med folk som har spilt 400 ligakamper er noe du kan dra nytte av når du selv skal få mer erfaring. Jeg trengte det, og jeg kom tilbake til Liverpool som en mer moden spiller.

– Jeg husker min første økt hos Port Vale, i en øvelse hvor vi skulle holde på ballen, og fire spillere kom etter meg og forsøkte å takle meg. Jeg liker når det tråkkes til i taklingene, så jeg passet godt inn. Jeg konkurrerte med en annen spiller om venstreback-plassen, men vi gikk bra sammen og presset hverandre. Mitt eneste mål var å spille kamper og bli foretrukket foran ham, og det klarte jeg.

19 kamper

Hart fikk 19 kamper for Port Vale, og scoret sitt eneste mål for klubben mot laget fra hans hjemby, Bolton.

– Fysikken er den store forskjellen på å spille i League One og U23-fotball.

Port Vale slet med å få resultater, og et managerskifte førte til at klubben prioriterte mer rutinerte spillere. Dermed kom Hart tilbake til Liverpool etter en halv sesong.

– Jeg satte stor pris på de månedene jeg fikk i klubben, og lærte mye av det. Dersom førstelaget ikke har bruk for meg neste sesong, blir jeg forhåpentligvis sendt ut på et nytt utlån.

Men Hart lever selvsagt i håpet om at sommerens preseasontrening skal åpne opp muligheter for ham.

– Det handler om å ta vare på muligheten når du får den. Det er flere gutter som har gjort det, og jeg er henrykt på deres vegne. Det som har skjedd med dem, kan skje med meg også.

Hart er imidlertid imponert over hvordan James Milner har løst venstreback-rollen denne sesongen.

– Det å omstille seg fra å være midtbanespiller til å spille venstreback sier mye om hvilken type han er. Han har selvsagt fysikken som trengs, og han jobber hardt. Han har vært utrolig bra i store deler av sesongen.

En fortid som ving

Hart var opprinnelig ving da han kom til Liverpool fra Manchester United i 15-16 årsalderen.

– Det er ikke så stor forskjell på å spille ving og spille venstreback. Jeg liker å være med fremover. Som ving mottar du ballen litt høyere i banen, og spiller i litt andre områder, slik at du får flere sjanser til å score. Men ellers er det ganske likt. Du må stå på i 90 minutter, og være med både opp og ned i begge posisjoner.

Alberto Moreno kommer trolig til å forlate Liverpool i sommer, og Hart håper det kan åpne en dør for ham.

– Jeg fokuserer kun på å avansere i systemet. Du må selvsagt jobbe hardt, og bli lagt merke til. Og når du blir lagt merke til, må du ta vare på sjansen og komme deg forbi så mange spillere i køen som mulig.

– Det eneste du kan kontrollere er hvor hardt du selv jobber. Står du på hver dag, vil du få resultater til slutt. Mit eneste fokus for neste sesong er å få spille for førstelaget eller få gå ut på et nytt lån. Det skal jeg jobbe hardt for resten av denne sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]