Vil ha overgangsvindu for managere

Brendan Rodgers mener det sparkes for mange managere i engelsk fotball, en statistikk han selv også er en del av.

11. mar 2017 kl 11.41 Arve Vassbotten

I oktober 2015 ble Brendan Rodgers sparket som manager for Liverpool, bare timer etter at laget under hans ledelse spilte uavgjort på Goodison Park. I et intervju med Daily Mail, tar den nåværende Celtic-manageren til orde for endringer også for når klubber kan skifte manager iløpet av en sesong.

– Jeg forstår hvordan fotball virker nå. Du er enten Gud og kan gå på vannet på lørdag eller søndag, eller så er du djevelen på mandag. Slik er fotball, sier 44-åringen.

Det var som å slå julenissen med et balltre.Brendan Rodgers om Claudio Ranieri

Fem sparket denne sesongen

Det er når temaet om Claudio Ranieris sparking fra Leicester kommer også opp i intervjuet, at han kommer med forslaget.

– Da Ranieri forsvant følte jeg meg trist på hans vegne som en manager-kollega. Det var som å slå julenissen med et balltre. Man tenker: «hvordan kan de gjøre dette med han».

– Det er derfor jeg synes det burde vært et manager-vindu. Det kommer til et stadium nå hvor det er så mange endringer. I 2015-16 var det 56 av 92 klubber som skiftet. Hvis man har et vindu for spillere, burde det også være et vindu for managere, sier han.

Denne sesongen er 38 managere sparket i England, ifølge en oversikt hos Mirror.

I Premier League forsvant Francesco Guidolin fra Swansea i oktober, og så arvtageren Bob Bradley fra samme klubb i desember, samt Alan Pardew fra Crystal Palace. Mike Phelan forsvant fra Hull i januar, og Claudio Ranieri fikk sparken i Leicester i februar.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]