Vurderer å utvide Anfield til over 60 000

Liverpool undersøker behovet og mulighetene for å utvide kapasiteten på Anfield ytterligere.

5. mai 2017 kl 08.32 Einar Kvande

Liverpool åpnet sin nye Main Stand i begynnelsen av denne sesongen, og nå skifter eierne, Fenway Sports Group, fokus til Anfield Road End.

Telegraph melder at FSG har begynt en prosess hvor de vurderer hvordan og når de skal renovere denne kortsiden, og dette bekreftes også av Liverpool FC på klubbens offisielle nettsider.

Byggetillatelse er allerede i boks fra Liverpools bystyre. Den gjelder frem til august 2019. Nå ønsker eierne å finne ut om planene er økonomisk bærekraftige.

Liverpool jobber også videre med designet på den nye kortsiden, samtidig som de ønsker å finne ut hvor mye dette vil koste, og hvordan tribunen kan finansieres.

Nye Main Stand har vært en suksess

En utvidelse av Anfield Road End vil øke antall vanlige billetter betraktelig, og vil derfor ikke i teorien la seg finansiere uten sponsormidler eller det samme volumet med VIP-billetter. Tribunen er som kjent også tilholdsstedet for bortefansen på Anfield. Dagens kapasitet på denne kortsiden er 9000 seter.

Liverpool FC er blitt inspirert av suksessen til nye Main Stand. Hver eneste hjemmekamp denne sesongen har vært utsolgt, med et gjennomsnittlig antall tilskuere på over 53 000.

Kvalifisering til neste års Champions League kan ha stor betydning for Liverpools økonomi, og dermed også realiseringen av nye Anfield Road End.

Telegraph melder at Liverpool også skal legge nye gressmatte på Anfield i sommer.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]