Zlatan trolig tilbake

Etter å ha stått over forrige kamp regner manageren med at Zlatan Ibrahimovic er klar mot Liverpool.

13. jan 2017 kl 15.40 Marius Rabben

Svensken sto over semifinalekampen hjemme mot Hull (2–0) grunnet sykdom tirsdag, mens Marcos Rojo har slitt med en skade. Begge kan returnere på søndag.

– Jeg tror Rojo og Zlatan er tilgjengelige. Jeg kan ikke bekrefte det med 48 timer igjen til kampen, men jeg tror det. De er nærmere å være klare enn å ikke være det, sier José Mourinho.

– God rivalisering

Manchester United-manageren, som kom til Old Trafford i sommer, vet hvor mye nordvestderbyet betyr for fansen, men påpeker at det ikke ligger mer enn tre poeng i potten.

– I store kamper vil jeg ikke kalle det å være nervøs, ikke i det hele tatt. Alle vil ha denne kampen. For spillernes del ønsker alle å bli involvert. Jeg er sikker på at Jürgen (Klopp) og spillerne hans har det på samme måte, så la oss gjøre det til en stor kamp, og forhåpentlig går alt bra også utenfor stadion.

– Det står om tre poeng, pluss den emosjonelle siden av det. Supportere og spillere som har vært her lenge, forstår den følelsen bedre enn meg. Jeg har bare vært her i noen måneder, sier portugiseren.

– Det er en god rivalisering. Jeg synes det er veldig bra for fotballklubbene. Men det står ikke om mer enn tre poeng.

– Noen likheter

Klopp fikk under sin presskonferanse spørsmål om «sinte» Mourinho, og kontret med at alle må være litt sinte for å yte maksimalt. Mourinho sier at alle har sin egen stil.

– Jeg tror det bare handler om at vi ønsker å vinne. Alle har sin egen personlighet, stil og lederegenskaper. Vi har nok noen likheter, og andre karakteristikker som gjør oss forskjellige, forteller United-manageren.

– Han ønsker å spille like mye som jeg ønsker det. Jeg er ikke sikker på om han er så rolig som jeg er. Dette er nok en stor kamp.

Drahjelp av fansen

Mourinho håper å dra nytte av hjemmefordelen med 75 000 supportere i ryggen.

– Det jeg ønsker, har jeg fått av dem siden dag én. Det jeg ønsker, er at de skal stå bak laget, sier han.

– Nå er det et spørsmål om å få litt ekstra i en kamp som, for dem, betyr litt mer. Vi spiller på hjemmebane, så det er en enorm prosentandel av våre fans til stede sammenliknet med Liverpool-fans, så de kan gi oss den lille ekstra biten for å gjøre kampen litt mer spesiell for oss.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]