Avisrunden«Andreplass er nå et realistisk mål»

Dette skriver avisene dagen etter 2-1 seieren borte mot Burnley.

2. jan 2018 kl 10.49 Arild Skjæveland

James Pearce, Liverpool Echo

En gjennomvåt Jürgen Klopp sto i fare for å få nok en kjip start på en januar måned. Johan Gudmundssons sene avslutning så ut til å ha tatt fra Liverpool to poeng på slutten, og det kunne ha blitt et av de uavgjortresultatene som føles som et sviende tap.

Sent på overtid sto to usannsynlige helter frem, og kickstartet det nye året med minneverdige scener og uhemmet glede foran the «travelling Kop». Her var det ingen hangover.

En utmattende periode med fire kamper på 10 dager har gitt 10 poeng av 12 mulige. Hadde det ikke vært for de fem minuttene med kollaps på Emirates hadde det vært perfekt. Liverpools håp om å gjenta bedriften med topp fire-plassering er styrket. Å ta igjen Manchester City kan en bare drømme om, men andreplass er nå et realistisk mål mellom nå og mai.

Det var gledelig å se Adam Lallana starte sin første kamp for sesongen etter å endelig ha kommet over lårskaden han pådro seg i sesongoppkjøringen. Den engelske landslagsspilleren trenger tid på å komme inn i kampform, men kreativiteten og arbeidsmoralen vil være en stor bonus de neste ukene og månedene.

Alex Oxlade-Chamberlain, som forlot banen til applaus fra borteseksjonen på slutten utmerket seg, og fortsetter å se mer og mer ut som en Liverpool-spiller. Nå spilte ha på venstresiden fremme, og £35 millionersmannen var positiv og direkte gjennom hele kampen.

Les hele i Liverpool Echo

Paul Joyce, The Times

Jürgen Klopp løp rett til Ragnar Klavan etter at sluttsignalet hadde gått, og ga forsvarsspilleren en bamseklem i midtsirkelen, før han gikk og klemte resten av Liverpool-spillerne. De følelsene illustrerte hvor fort fotballen kan snu. Noen minutter tidligere ville det vært mer fristrende for han å kvele noen av spillerne sine.

Omstendighetene for hvordan denne seieren kom bør gi enda mer selvtillit. På en iskald ettermiddag i mye vind der det høljet ned, fikk vi se bevis på at dette laget er i ferd med å utvikle seg, etter at de fant en måte å vinne på. De har nå utvidet rekken med ubeseirede kamper til 16, til tross for at de i går måtte gjøre nye forandringer og klare seg uten skadde Mohamed Salah og Philippe Coutinho.

Dette handlet ikke om flott angrepsspill som vil appellere til Klopp, spesielt etter lørdagens lignende intense seier over Leicester City.

Det ble et gjensyn med den gamle Mane. I én time hadde det bare vært feilpasninger, svake førstetouch og skudd til side for mål, så da Mané plukket opp innlegget fra Trent Alexander-Arnold, dro en piruett og skjøt med venstrefoten, var det ingen som forventet at vi skulle få se kvaliteten fra spilleren fra da han var i toppform. Skuddet fra 16 meter gikk opp i nettaket bak Nick Pope.

Salah har stjålet showet denne sesongen, men dette var en bra påminnelse om senegaleserens verdi. Det sier litt at han ble møtt med applaus fra resten av troppen da han kom tilbake i garderoben.

Les hele i The Times(krever innlogging)

Richard Jolly, The Guardian

Liverpools uke har handlet om en midtstopper. Det var verken Dejan Lovren eller Ragnar Klavan, men de to som kan risikere å måtte bli tilskuere når verdens dyreste forsvarsspiller skal debutere sloss om å få oppmerksomheten da de sammen hjalp Liverpool til seier over Burnley på dramatisk vis.

På dagen nederlenderens £75 millionersovergang fra Southampton ble formalisert, var det den billigste midtstopperen som ble matchvinner, selv om han ikke helt så ut til å innse det selv i kaoset. Klavan ble kjøpt for 4,2 millioner pund fra Augsburg, og selv om det er fristende å si at hans første Premier League-mål kan vise seg å bli det siste dersom han blir Jürgen Klopps fjerdevalg som midtstopper, har det i det minste hevet moralen og beholdt momentumet.

Burnleys innstilling var strålende, men Sean Dyche ble sittende igjen med en «forferdelig følelse» på slutten. Det var en lignende som da laget hans slapp inn utligningen på overtid på Old Trafford på Boxing Day - men måten de slo tilbake på viste hvor godt trent dette laget er.

– Jeg liker rotasjon, sa Jürgen Klopp etter å ha gjort 87 endringer på startoppstillingen så langt i Premier League-sesongen. Det er soleklart mest i ligaen, men rotasjonen førte til frustrasjon i poengdelingen mot Everton i forrige måned, og mer så ut til å komme før Klavans involvering.

Les hele i The Guardian

David Maddock, The Mirror

Dette var kanskje de verste tenkelige forholdene for deres spillestil, men de viste en slik innstilling de så ofte har blitt beskyldt for å mangle, og vant på slutten borte mot Burnley.

Det å komme seg gjennom en så fæl kamp og ta ledelsen fortjent var imponerende nok, men å vise en slik innstilling i disse forholdene sier mye om mentaliteten som sakte er i ferd med å komme.

Etter all kritikken Liverpool-forsvaret har fått, og snakket om mangelen på ledere, har Klopps menn nå gått 16 kamper ubeseiret i alle turneringer, og ser bedre og bedre ut.

Les hele i The Mirror.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]