Bekreftet:Coutinho selges til Barcelona

Nå gjenstår kun medisinsk sjekk og kontrakt for Coutinho.

6. jan 2018 kl 20.02 Arild Skjæveland

Liverpool FC bekrefter i kveld at Philippe Coutinho er solgt til Barcelona. Overgangssummen skal være på 160 millioner euro, eller 142 millioner pund.

«Liverpool Football Club kan bekrefte at Philippe Coutinho vil forlate klubben etter at klubben har kommet til enighet med FC Barcelona om en overgang, underlagt medisinsk sjekk og personlige betingelser. Spilleren har nå tillatelse til å fullføre formalitetene før overgangen fullføres» står det i pressemeldingen.

Det er den største overgangen med en britisk klubb noen gang - og det dyreste kjøpet en spansk klubb har gjort. Kun Neymar og Kylian Mbappé til Paris Saint-Germain har vært større.

Lang overgangssaga

Barcelona la inn tre bud på Coutinho i fjor sommer, men Liverpool avslo alle tre, og nektet å forhandle med den spanske ligalederen. Mange ville ha forventet at brasilianeren kom til å havne i Barcelona til sommeren, men det vil komme som en overraskelse at det skjer allerede nå, i en sesong der Liverpool henger med i kampen om topp fire-plassering og fortsatt er med i Champions League.

Akkurat argumentet Champions League skal ha blitt brukt for å overbevise 25-åringen om å bli ut sesongen, har journalistene som følger klubben tettest rapportert - men han ville ikke høre. Han ville til Barcelona nå, og nå har han fått det som han vil.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]