Flanagan dømt for vold mot kjæresten

Jon Flanagan sa seg skyldig i retten.

17. jan 2018 kl 12.45 Arve Vassbotten

Jon Flanagan fikk onsdag sin dom etter at han sa seg skyldig i overfall på kjæresten Rachael Wall. 25-åringen har tidligere innrømmet hendelsen som skjedde på Duke Street i Liverpool natt til 22. desember i fjor, der Flanagan dyttet kjæresten i en vegg ved flere anledninger og også sparket henne da hun lå nede.

– Du er en relativt ung mann som ikke har noen tidligere dommer, og det er derfor trist at du nå er kommet til retten på grunn av din oppførsel, innledet dommer Lloyd med i retten.

– Du hevder at du ikke husker noe fra hendelsen, noe som kan tyde på at du var veldig full, sa dommeren videre før hun leste opp dommen.

Dømt til samfunnstjenste

Flanagan blir dømt til 12 måneder betinget fengsel, og slipper dermed å sone, men må deriblant ha 15 dager med «rehabiliterings aktiviteter». Han får også 40 timer med samfunnstjeneste. Han ble også idømt 85 pund i saksomkostninger og skal betale 85 pund til offeret.

Summen ble satt så lavt fordi de to fortsatt er et par og lever sammen.

– Dette er ikke noe han er stolt av og noe han har fått negativ presse rundt. Han angrer dypt sin oppførsel, sa Flangans advokat i retten, og la til at de to jobbet hardt for å gjenoppbygge forholdet og la vekt på at dette var en engangshendelse.

Liverpool FC har så langt ikke ønsket å uttale seg om hendelsen med Flanagan.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]