Har hvilt Delph med tanke på Liverpool-kampen

Pep Guardiola mener han har funnet spilleren i egen tropp som er best egnet til å stoppe Liverpools kreative angripere.

10. jan 2018 kl 14.55 Einar Kvande

Manchester Evening News melder at Pep Guardiola har hvilt Fabian Delph i to kamper med tanke på søndagens prestisjeoppgjør mot Liverpool på Anfield.

Guardiola har ikke tatt noen sjanser med Delphs helse, da Manchester City-manageren mener at den tidligere Leeds-spilleren ikke er i stand til å spille to kamper i uka lenger som følge av en muskelskade han hadde nylig.

Guardiola har benyttet Delph som venstreback, og nå skal 28-åringen hviles i form til søndagens kamp mot Liverpool.

Delph startet mot Watford den 2. januar, men har siden blitt hvilt i Citys kamper mot Burnley og Bristol City i henholdsvis FA-cupen og ligacupen.

Ble skadet i desember

Delph har vært en av Citys store positive overraskelser denne sesongen, og han har vært en svært viktig brikke for Guardiola siden Benjamin Mendy fikk en kneskade som vil holde franskmannen ute til april.

Det faktum at Delph fikk en muskelskade i desember fikk varsel-lampene til å lyse i City-leiren, og dette er årsaken til at spilleren nå kun benyttes i de viktigste kampene.

Oleksandr Zinchenko har vikariert som venstreback i de to siste kampene, men Guardiola planlegger nå å benytte Delph igjen på søndag. Den omskolerte midtbanespilleren har spilt så bra som venstreback at Guardiola har lagt planene om å kjøpe en ny venstreback på is, selv med Mendy skadet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]