Kjøper ung venstreback

Liverpool betaler et sekssifret beløp for ukjent skotte.

25. jan 2018 kl 11.08 Einar Kvande

Liverpool har sikret seg den skotske venstrebacken Tony Gallacher, da Anfield-klubben har fått akseptert et bud på 200 000 pund for 18-åringen. James Pearce i Liverpool Echo skriver at Falkirk-spilleren slutter seg til Liverpools U23-tropp denne uken.

Gallacher trente en uke med Liverpool tidligere denne måneden, og det var Jürgen Klopp som ønsket å hente spilleren. Selv om overgangssummen er beskjeden skal Falkirk i tillegg ha fått med en rekke prestasjonsbaserte klausuler i overgangsavtalen, og den skotske klubben skal også ha sikret seg en prosentandel av overgangssummen ved et eventuelt videresalg av spilleren.

Debuterte som 16-åring

Gallacher har gått gradene ved Falkirks akademi, og fikk sin førstelagsdebut da han bare var 16 år gammel i november 2015. Han har spilt 26 kamper for Falkirk på andre nivå i Skottland, hvor han også har bidratt til sitt lags offensive spill med seks målgivende pasninger.

Manchester United skal også ha vist interesse for Gallacher, og har speidet på ham. Gallacher selv foretrakk en overgang til Liverpool, selv om en rekke andre engelske klubber viste interesse for ham.

Den unge skotten kan debutere for Liverpool U23 i søndagens kamp i Premier League 2 mot Derby County på Prenton Park.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]