Klopp bekrefter at Salah og Mané får reise til Ghana

Etter 2-1 over Burnley forklarte Jürgen Klopp hvorfor han lar Sadio Mané og Mohamed Salah være tilstede under en prisutdeling i Afrika mindre enn et døgn før cupkampen mot Everton.

1. jan 2018 kl 21.43 Einar Kvande

Jürgen Klopp mener det handler om respekt når han lar Sadio Mané og Mohamed Salah reise til Ghana senere denne uken. De to Liverpool-spillerne er to av de tre kandidatene til å bli kåret til årets spiller i Afrika torsdag kveld.

– Ja, de vil dra. Alt er organisert. Vi har to av de tre beste spillerne i Afrika i vår tropp. Vi må vise dem respekt, forklarte Liverpool-manageren til pressen etter 2-1 seieren over Burnley.

– Dersom det hadde vært på en kampdag ville de ikke ha spurt om å få reise, men siden prisutdelingen er kvelden før er det greit. Laget skal sove på et hotell. De skal sove på et fly. Det er den eneste forskjellen, i en moderne verden.

– Dersom Mo ikke blir klar til kampen skyldes det ikke denne turen. Sett fra vårt ståsted handler dette om å vise respekt. Jeg vet alt om dette. Jeg har hatt Aubameyang som spiller også, og det er ingenting som er mer viktig for disse tre denne dagen enn å være tilstede under denne seremonien. Det er greit.

Klopp opplyste at Salah og Mané vil trene for seg selv på Melwood torsdag morgen før de setter seg på flyet til Ghana. Samtidig sa han at Salah, som måtte stå over kampen mot Burnley på grunn av en lyskeskade, regnes som tvilsom også til cupkampen mot Everton.

– Vi kan sende med dem fysioterapeuter og alt mulig annet. Alt er organisert. Dette er ikke noe problem. De må fysisk være tilstede. En av dem får prisen og må gjøre noen intervjuer. Så reiser de hjem.

– Er det ideelt? Nei. Vil det virke forstyrrende? Nei.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]