Liverpool mener Porto bryter reglene

Anfield-klubben har tatt kontakt med UEFA på grunn av ekstreme billettpriser.

23. jan 2018 kl 18.03 Einar Kvande

Liverpools supportere må betale 75 euro for en billett i borteseksjonen til kampen mellom Porto og Liverpool i Champions League. Det er 50 euro mer enn hjemmefansen må punge ut med for å komme inn på Estadio do Dragao. Dette har ført til skarpe reaksjoner fra Liverpools supportere og Liverpool FC.

Liverpool har mottatt 3200 billetter til 1/8-finalen i Portugal, og disse legges ut for salg i morgen til de supporterne som kvalifiserer.

Liverpool FC mener at Porto bryter turneringens regler, mens Porto viser til at det koster det samme for hjemmefans som ikke er medlemmer av klubben som det gjør for bortefans. Problemet er imidlertid at Porto selger sterkt rabatterte billetter til sine medlemmer til bare 25 euro, og klubben har et stort antall medlemmer som vil legge beslag på flesteparten av setene på stadion.

I UEFA sitt regelverk heter det at bortesupportere ikke skal betale mer enn hjemmesupportere for å se kampen.

Liverpool Echo skriver at representanter for Liverpool FC har vært i samtaler med UEFA om dette i to uker, og samtalene pågår ennå. Liverpool håper å vinne frem med sitt syn, og at dette fører til at Porto med refundere prisforskjellen. Men det finnes ingen garanti for at det skjer.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]