James Pearce: Liverpool starter samtaler om Keita-overgang i januar

Liverpool skal være forberedt på å betale mer for å få Keita nå.

11. jan 2018 kl 15.07 Arve Vassbotten

Liverpool vil nå ifølge James Pearce i Liverpool Echo starte samtaler med RB Leipzig om å få Naby Keita til Anfield allerede denne måneden.

Klubbene har allerede på plass en avtale som gjør at Keita blir Liverpool-spiller til sommeren, men Liverpool er nå klare til å betale ekstra for å få han seks måneder tidligere.

Jürgen Klopp mener det vil være en perfekt løsning for klubben å få på plass Keita nå etter at Coutinho forsvant.

Spekulert i 13 millioner pund ekstra

Også kilder nær Keita sier spilleren ønsker en overgang fra Leipzig nå. Tyske medier hevder at tyskerne ønsker 13 millioner pund ekstra for å gi slipp på midtbanespilleren tidlig, men ifølge Echo skal det ikke ha kommet noen konkret sum på bordet ennå.

Hvilken pris Liverpool fra før skal betale for Keita har ikke klubben gått ut med offisielt. De har kun sagt at de skal betale en premiumpris på utkjøpsklausulen hans på 48 millioner pund.

Ifølge Echos kilder skal de betale 66,8 millioner pund om tyskerne kvalifiserer seg til Champions League denne sesongen og 57,9 millioner pund om de ikke kommer inn blant topp fire. Akkurat nå ligger klubben på femteplass, men på samme poengsum som Borussia Dortmund, som er på tredjeplass.

Ingen grunn til å la han gå

Pearce skriver videre at Liverpool ønsker å opprettholde et godt forhold til den tyske klubben, og vil respektere det om Leipzigs sportsdirektør Ralf Rangnick ikke vil selge tidligere. Og trener Ralph Hasenhüttl uttalte seinest i dag at han tror Keita blir ut sesongen.

– Det er ingen grunn til å la Keita dra nå. Og det er det jeg har å si om det, sa han.

Selv om Keita ikke kan spille Champions League for Liverpool, kan han bli en nyttig bidragsyter til å sikre topp fire i serien og videre spill i FA-cupen.

Phil McNulty i BBC Sport skriver at RB Leipzig har fortalt dem at de ikke har noen intensjoner om å la Keita gå til Liverpool før til sommeren.

– Det er ingenting nytt om denne situasjonen, så spekulasonene er ikke sanne, siteres den tyske klubben.

– Ingenting er endret sett fra vårt ståsted.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]