Spillerbørs:Mangel på kreativitet og tempo

Liverpool hadde ballen klart mest i Wales, men klarte aldri å få hull på byllen.

23. jan 2018 kl 00.13 Marius Rabben

Loris Karius 6

Kan ikke klandres for baklengsmålet. Forholdsvis lite å gjøre ellers og gjorde ingen store feil. Offensivt ute i feltet og bokser ved noen anledninger, og hadde fokus på hurtige og korte igangsettinger, særlig etter pause. Variabel presisjon på utsparkene.

Joe Gomez 5

Ujevn kamp av den unggutten. Bommet igjen med timingen noen ganger, men viste prov på hurtighet, styrke og taklinger i andre dueller. God involvert på kontring imot tidlig i 2. omgang, men hadde mange tunge touch og var ikke heldig med innleggene i kveld. Testet høyrefoten fra distanse et par ganger uten å skremme Fabianski.

Joël Matip 7 LB

Dette ble en kamp der Matip fikk involvere seg langt mer fremover enn bakover, og det skapte noe ubalanse i et tett Swansea-lag da han ble med helt opp til boksen noen ganger. Virket litt forsiktig i duellene etter et klart gult kort før pause. Men skuddfoten til Joël var ikke riktig stilt inn. Får bestemannsprisen uten å imponere.

Virgil van Dijk 6

En totalt sett grei kamp i Premier League-debuten for Liverpool – bortsett fra tre svake klareringer som ledet til to cornere på rappen og følgelig baklengsmålet. Før det presenterte han pasningsfoten med en kjempeball i bakrom, og gjennom kampen utklasset han motstanderne i luftdueller. Bare meteren unna scoring på hodet etter 23 minutter, og uheldig som ikke noterte seg for assist på overtid.

Andy Robertson 7

Ikke spesielt mye involvert før pause, men markerte seg med et glimrende, lavt innlegg før kvarteret. Pådro seg et nokså billig kort før pause. Etter sidebyttet så vi langt mer til skotten, som jobbet og slet og presset, men uten å treffe like godt med innleggene. Ble stoppet i steget før han var helt alene med keeper i boksen.

Emre Can 6

Med kapteinsbindet startet Emre bra og tok styringen sentralt. Flott bakromspasning til Mané etter ni minutter, og det kom flere gode baller til mellomrommet gjennom kampen, selv om ikke alle traff adressen. Tok grovjobben og stormet tilbake i noen situasjoner, før han ville bli med frem igjen. Brukte nok litt for lang tid med ballen i andre situasjoner. Bommet helt da han fikk en god volleymulighet på tampen.

Georginio Wijnaldum 5

Nederlenderen fikk 73 minutter uten å prege spillet. Holdt litt igjen da Can ble med Ox fremover. Spilte på det trygge, holdt ballen i laget og gjorde en grei jobb uten å involvere seg i angrep. Ut for Ings.

Mohamed Salah 5

Vanskelig kamp med lite bakrom, og ble stadig vekk holdt og sparket mot. Imponerende flink til å holde på ballen feilvendt mot større spillere, men avleveringene var variable. Brukbart frisparkforsøk, men ellers var ikke avslutningene på normalt Salah-nivå i kveld. Burde sentret på tvers til Mané da han skjøt over og utenfor med høyre fra skrått hold i 2. omgang.

Alex Oxlade-Chamberlain 5

Det tok litt tid før han kom inn i gang, men etter noen misforståelser og enkle pasningsfeil så ting litt bedre ut, uten at dette var noen stor opptreden. Bevegelig, enkelte fine pasninger, og han hadde igjen noen gode hjørnespark. Ox kom også til et par nokså ufarlige skuddforsøk. Tatt ut etter 68 minutter.

Sadio Mané 5

Ikke ulikt Salah i kveld, med lite bakrom å boltre seg i. Brant en stor sjanse rett før pause etter pasning fra rekkekameraten, men var anonym i perioder. Flyttet seg mer inn sentralt da Robertson ble mer med frem uten å sette sitt preg på oppgjøret.

Roberto Firmino 5

Sedvanlig aktiv og hardtarbeidende, men hadde flere upresise avleveringer i 1. omgang. Trakk seg bakover for å bli mer involvert etter pause, og det ble i det hele tatt mange fysiske dueller mot Swansea-forsvaret. Nærmest scoring for gjestene med stolpetreff på overtid.

Adam Lallana –

Fikk siste halvdel av 2. omgang. Noen fine touch og vendinger, men det gikk noen ganger litt sakte i kveld.

Danny Ings –

Innpå med 18 minutter igjen på klokka. Kom til en brukbar avslutning etter et flott førstetouch i det 77. minutt. Jobbet og presset uten ballen, og var et friskt pust der fremme.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]