Matip vil revansjere poengtapet i desember

Etter 1-1 mot Everton før jul vil et FA-cupavansement mot naboen være en herlig revansje for to tapte ligapoeng, mener Joël Matip.

4. jan 2018 kl 00.06 Einar Kvande

Matip håper at Liverpool klarer å kopiere spillet de leverte sist de møtte Everton, men ikke resultatet.

Det 230. lokaloppgjøret mellom de røde og blå på Merseyside kommer bare 26 dager detter det 229. Liverpool hadde ballen nesten 80% av tiden og fikk notert 23 avslutninger på mål, men et billig straffespark ga til slutt Everton ett kjærkomment poeng.

– Det var vanskelig å akseptere, for vi gjorde det veldig bra mot Everton, og så fikk de ett poeng ut av ingenting, sier Matip til Liverpoolfc.com.

– Det var veldig frustrerende, men nå ser vi frem til denne cupkampen. Klarer vi å spille like bra som i den forrige kampen mot dem, tror jeg vi vil gå videre til neste runde.

Mye prestisje

Men Matip forstår at denne kampen ikke bare handler om avansement til 4. runde, men også om lokal heder og ære.

– Dette er spesielle kamper mot en nabo. Liverpool-fans og Everton-fans bor tett på hverandre, side ved side, så dette er alltid spesielle kamper. Fansen vil se frem til denne kampen fordi den vil være samtaleemne i dager og uker etterpå.

– Dette er alltid intense og følelsesladede kamper, noe som gjør disse oppgjørene så spesielle.

I god form

Liverpool er ubeseiret på sine siste 16 kamper, og håper å forlenge rekken til 17 mot naboen.

– Vi har vært gjennom noen veldig vanskelige kamper, hvor vi har vært nødt til å jobbe hardt. Det er ikke alltid så enkelt, men vi har et strålende angrep som utgjør en trussel for ethvert forsvar.

– Vi slapp inn et tidlig mål mot Leicester, og det var ikke enkelt å komme tilbake mot et dyptliggende lag som satset på kontringer med raske angripere. Men vi klarte oss veldig bra. Vi fortsatte å jobbe hardt, vi forsøkte og vi forsøkte, og til slutt tok vi en fortjent seier.

– Vinnermålet på Turf Moor var utrolig. Alle var glade etter den kampen, for vi hadde vært så langt nede da vi slapp inn utligningsmålet. Men vi kom tilbake, og alle var lettet etterpå.

Fra 18. november til 1. januar har Liverpool åtte seiere og fem uavgjorte resultater på 13 matcher.

– Vi har gjort det veldig bra, selv om det har vært spilt mange kamper på kort tid i denne perioden. Vi skal forsøke å fortsette vår gode form, og være fokuserte. Vi er i en god forfatning, men vi er ikke tilfredse med situasjonen. Vi ønsker å gjøre det enda bedre, avslutter Matip.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]