Nå er Van Dijk rød!

Overgangsmarkedet er åpent, og Virgil van Dijk er Liverpool-spiller.

1. jan 2018 kl 09.19 Arild Skjæveland

Vi er på første dag i 2018, og Virgil van Dijk er endelig Liverpool-spiller. Nederlenderen har skrevet under på en kontrakt som binder han til klubben til 30. juni 2023, og skal etter rapportene være av klubbens aller best betalte med 180.000 pund i uka.

Liverpool betaler Southampton 70 millioner pund for spilleren - en sum som kan stige til 75 millioner pund. Han er med det tidenes dyreste forsvarsspiller.

Han vil spille med draktnummer 4, og ha «Virgil» bakpå drakten.

Uaktuell mot Burnley

Jürgen Klopp har allerede sagt at han vil være tålmodig med stopperen, og gi han tid til å spille seg i form etter en tøff første halvdel av sesongen etter langtidsskade.

26-åringen var tilstede på Anfield da Liverpool slo Leicester 2-1 på lørdag.

Til kampen mot Burnley vil han uansett være uaktuell, da registreringen ikke vil være klar i tide. Kanskje får 193 centimeter høye Van Dijk være i troppen mot Everton i FA cupen førstkommende fredag.

Fikk til slutt overgangen

Virgil van Dijk startet sin karriere i Willem II, før han gikk til FC Groningen. Røde supportere vil huske at Groningen var den første klubben til Luis Suarez i Europa.

Etter å ha debutert i 2011 spilte han 66 kamper og scoret sju mål for Groningen, før han ble solgt til Celtic for 2,6 millioner pund i 2013.

På Parkhead spilte han 115 kamper, og scoret 15 mål fra midtstopperposisjon. Southampton la 13 millioner pund på bordet og sikret seg spilleren. Celtic vil ha krav på 10 prosent av overgangssummen, og tjene opp mot 7,5 millioner pund på videresalg.

Den høyrebeinte stopperen tok Premier League med storm, og med sin fart, luftstyrke og duellstyrke ble han linket til samtlige toppklubber sommeren 2017. Han gjorde det klart at det kun var til Liverpool han ville, og det førte til at Southampton rapporterte LFC til Premier League, det måtte legges ut en beklagelse og interessen måtte trekkes tilbake.

Liverpool måtte vente til januar, men til slutt fikk Anfield-klubben og midtstopperen overgangen de ønsket. Liverpool offentliggjorde nyheten tredje juledag, og Van Dijk har signert en 5,5 årskontrakt. I dag er han offisielt Liverpools spiller.

Velkommen!

ENDELIG:
ENDELIG:  Virgil van Dijk er endelig Liverpool-spiller.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]