Mister en viktig brikke i trenerteamet

Pep Lijnders forlater Liverpool for å bli hovedtrener i hjemlandet.

2. jan 2018 kl 09.23 Arild Skjæveland

Pepijn Lijnders kom til Liverpool fra FC Porto i 2014, og overtok U16-laget på akademiet. Etterhvert ble han en del av Jürgen Klopps trenerteam, og har blitt beskrevet som «linken mellom akademiet og førstelaget». Den offisielle tittelen var spillerutvikler for føstelaget.

Den høyt respekterte treneren forlater nå Liverpool etter tre og et halvt år, for å bli hovedtrener i hjemlandet for NEC Nijmegen. Det melder Liverpool FC på sine offisielle hjemmesider.

Den nederlandske klubben ligger på andreplass på nivå to i Nederland.

Takker for seg

Lijnders takker i dag for seg via Liverpoolfc.com.

– Jeg kunne skrevet i timevis for å takke folkene i Liverpool som har hjulpet meg siden jeg kom hit, og avgjørelsen om å dra har ikke vært lett, sier Lijnders til Liverpoolfc.com.

– Jeg vil gjerne takke alle de utrolige spillerne og støtteapparatet på Melwood og på akademiet i Kirkby, som det har vært et privilegium å jobbe sammen med. Også på Anfield, som er et så spesielt sted med spesielle mennesker, og jeg tok det aldri for gitt å kunne jobbe på et av verdens flotteste stadion annenhver uke, sier han.

– Klubben er så heldig som har en av Jürgens kaliber til å lede fotballklubben. Han er verdensklasse, og jeg håper at jeg kan ta med meg mye av det jeg har lært av ham, Zeljko Buvac, Peter Krawietz og John Achterberg med meg når jeg skal lede et lag.

– Lei meg for å miste Pep

Jürgen Klopp synes det er trist at Lijnders forlater klubben.

– Det er blandede følelser å snakke om at Pep forlater oss. Jeg er lei meg for å miste en så verdifull medlem og strålende fyr fra trenerapparatet. Men jeg er glad for at han får en slik sjanse, og selv om jeg skulle ønske at han ble hos oss kan vi ikke stå i veien for en slik mulighet, sier Klopp.

– Det vil ikke finnes en større NEC Nijmegen-supporter i Liverpool enn meg. Jeg vet at dette er starten på en lang reise for Pep, og en som utvilsomt vil bli en suksess.

STØTTEAPPARTET:
STØTTEAPPARTET:  Pep Lijnders var en del av trenerteamet til Jürgen Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]