– Vi har aldri hatt et reelt forsvarsproblem

Jürgen Klopp skryter av forsvarsrekka etter seieren over Burnley på bortebane.

1. jan 2018 kl 20.57 Einar Kvande

Den utskjelte stopperduoen Ragnar Klavan og Dejan Lovren ble de store heltene for Liverpool på Turf Moor. Ikke bare leverte de solid stopperspill, de sto også bak den avgjørende scoringen fire minutter på overtid.

– Jeg har aldri tvilt på karakterstyrken til spillerne mine. Jeg har aldri syntes at vi har hatt et reelt forsvarsproblem. Det betyr ikke at vi ikke har bruk for en ekstra spiller, slik vi har fått i Virgil nå, noe som vil hjelpe oss mye. Men jeg har aldri tvilt på disse spillerne, uttalte Jürgen Klopp under sin pressekonferanse etter kampen i Lancashire.

– Guttene har ved flere anledninger vist at de er i god form. Jeg tror ikke de kunne ha ligget bedre an etter denne serierunden enn fjerdeplass på tabellen, og det er helt greit akkurat nå. Men vi kan ikke la avstanden bli større. Dersom vi kan sørge for at den blir mindre, er det bra, men vi vil i det minste ha den samme avstanden til lagene foran oss.

– Dette er det eneste vi kan gjøre, og det er alt vi forsøker å gjøre. Jeg vet dere journalister også føler dette på kroppen, for dere må også jobbe og prestere to ganger i løpet av 48 timer, men den fysiske utfordringen for spillerne er virkelig stor. De måtte være klare igjen. Men vi er vant til dette hele året, så det er ikke noe problem.

– Vanligvis er dag to etter en kamp andre dag med restitusjon for de fleste fotballag, men her måtte vi kjøre på for full maskin mot et lag som gir 100 prosent slik som Burnley. Vi er litt som artister på sirkus, og dere kan alle se på. Det er ikke så kult, og at vi responderer på denne måten er toppklasse.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]