– Vi må bli en klubb ingen vil forlate

Jürgen Klopp lar seg ikke stresse over Emre Cans kontraktsituasjon.

22. jan 2018 kl 08.43 Arild Skjæveland

Emre Can er inne i sitt siste halvår av kontrakten han signerte med Liverpool da han kom til klubben i 2014. Manager Jürgen Klopp mener at formen landsmannen har vist de siste kampene viser at han ikke lar seg påvirke av situasjonen.

– Emre er her for øyeblikket, og det er det viktigste. Vi må skape en situasjon her der spillerne ønsker å bli. Det er alt vi kan gjøre som klubb, som lag, og meg som manager. For meg er det ingen problem dersom Emre spiller som han gjør for øyeblikket, sier Klopp til Liverpool Echo.

Storspilte mot City

Can spilte en av sine aller beste kamper for klubben da Liverpool slo ligaleder Manchester City 4-3 for åtte dager siden.

– Med skaden til Jordan Henderson har han spilt bortimot hele tiden, og det er tøft. Han var strålende i 60-70 minutter mot City. Viktig, imponerende, og alt det der. Vi får se hva som skjer.

– Han har ikke signert noen kontrakt med oss enda, for ellers ville vi ha informert dere.

Ønsker utkjøpsklausul

I FORM:
I FORM:  Emre Can har spilt noen veldig gode kamper for Liverpool denne sesongen.

Punktet Liverpool og Can ikke har kommet til enighet om er kravet om en utkjøpsklausul. Liverpool ønsker ikke å opne for denne muligheten, spesielt med tanke på andre spillere som skal fornye kontraktene sine i tiden som kommer.

– Jeg vet ikke, var svaret til Klopp på hvorfor Can vil ønske å dra fra en klubb som nå leverer bra på banen.

– Det finnes andre steder med fotballklubber, så det kan vi ikke ignorere. I denne tiden er det ikke slik at spillere bare blir i én klubb. Forresten - du ønsker bare at gode spillere skal være det. Dersom noen ikke fullt så gode blir i en klubb hele livet ville du sagt «hva gjør du fortsatt her?».

– Vi må gjøre det så vanskelig som mulig for spillerne til å ønske å forlate oss. Det kan og vil trolig skje også i fremtiden, og er ikke noe stort problem, men vi kan ikke la det skje for ofte, avslutter manageren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]