Vi fulgte U23Ejaria ble matchvinner på slutten

Ovie Ejaria sikret luke på fire poeng på toppen av tabellen.

28. jan 2018 kl 13.54 Arild Skjæveland

Neil Critchleys lag tapte forrige ligakamp borte mot Manchester City, men topper fortsatt tabellen, og har en luke på fire poeng ned til Leicester City etter å ha slått Derby County 1-0 i dag.

Liverpool stanget og stanget, men skapte ikke de helt store sjansene. Scoringen kom etter en glimrende soloprestasjon fra Ovie Ejaria like før slutt.

Det ble lørdag spekulert i om januarkjøpet Tony Gallacher skulle involveres i dagens kamp, men han var ikke i troppen.

Liverpool stilte med et offensivt lag, med Danny Ward mellom stengene. Den walisiske målvakten satt på benken for førstelaget lørdag kveld.

Liverpools lagoppstilling: Ward, Flanagan, L Jones, Johnston, Juanma (Lewis 43), Kane, Wilson, Ejaria, Gomes (Millar 57), Woodburn, Adekanye.

Benk: Grabara, Masterson, C. Jones.

2. omgang

90. min: Det legges til tre minutter

87. min: 1-0 EJARIA! Der sitter den – endelig! Ovie Ejaria plukker opp ballen utenfor 16. meteren, dribler seg inn og får skutt. Ballen går gjennom hele folkemengden og i mål.

85. min: Wilson blir tatt utenfor boksen. Frisparket tar han selv. Han får den over muren, men keeper redder.

81. min: Millar kommer inn i feltet og får skutt, men vinkelen blir for skrå og keeper redder greit.

75. min. Kjempemiss av Adekanye. Flott kontring av Liverpool, der Millar stormer ned på venstrekanten. Han spiller inn til Adekanye som blir litt hindret av at keeper kommer ut – men der skal han score.

68. min: Adam Lewis banker ballen inn foran mål. Den går via en forsvarsspiller og keeper må gjøre en redning. Liverpool er bedre med nå.

67. min: Adekanye med et godt skuddforsøk, men stoppes.

57. min: Liam Millar kommer inn for Toni Gomes.

54. min: Der burde Liverpool ha scoret. Ejaria skyter, og ballen havner hos Ben Woodburn. Han slår en lur stikker, og Gomes og Flanagan står i kø for å avslutte. Det er Gomes som avslutter, og Derby sin målvakt gjør en god redning.

46. min: Gjestene setter i gang den andre omgangen. Her må Liverpool opp et par hakk for å vinne kampen.

Pauserapport

Ingen stor omgang av Liverpool. Det har vært tett, og preget av mange dueller. Neil Critchleys lag har nok hatt ballen mest, men det er Derby som har sett farligst ut på kontringer, og har kommet til de største sjansene.

Liverpool har hatt et par småsjanser, men har egentlig ikke vært nære. Danny Ward skal være glad han slapp unna med gult kort etter et kvarter da han kom ut for å hindre en Derby-spiller – og endte med å grisetakle Derby-spilleren.

Juanma pådro seg en skikkelig strekk, og måtte av på båre. Også Adekanye har vært nede med skade.

Liverpool må opp et par hakk i den andre omgangen.

1. omgang

45. min: På overtid i første omgang plukker Harry Wilson opp en løs ball utenfor boksen, og banker til på halv volley. Keeper gjør en god redning. Kanskje det nærmeste LFC har vært.

45. min: Det legges til tre minutt.

43. min: Juanma må ut på båre. Inn kommer en debutant – Adam Lewis.

40. min: Juanma stopper opp og går i bakken. Han holder seg til den venstre hamstringen og er nok ferdig for dagen.

38. min: Kanskje Liverpools beste angrep i kampen så langt. Harry Wilson fører med seg ballen, Ovie Ejaria går på et løp og tar med seg en mann, og Wilson spiller til Woodburn. Han vender bort en forsvarer og skyter til side for mål. Bedre takter av LFC.

33. min: Harry Wilson blir taklet etter at han har spilt fra seg ballen, og ligger nede med smerter. Det ser ut som at han blir tråkket på ankelen, og må ha behandling her.

30. min: Et på papiret veldig sterkt offensivt hjemmelag sliter med å skape sjanser her. Så langt har ikke ligalederen skapt noen klare målsjanser.

20. min: Ben Woodburn kommer til avslutning, men til side for mål.

15. min: Danny Ward er heldig som slipper unna med gult kort. Derby kontrer igjen, og Danny Ward kommer ut for å stoppe Derby-spilleren. Han bommer fullstendig på taklingen sin, og det blir en grisetakling. Der slapp Liverpool billig unna.

11 min: Stor sjanse til Derby, som ser veldig farlige ut på kontringer. Liverpool henger ikke helt med, og gjestene bør score når sjansen kommer på 10 meter. Derbys angriper skyter til side for mål. Det er LFC som har ballen mest, men Derby forsvarer seg bra og kontrer.

2. min: Derby ruller opp og kommer til et farlig innlegg fra høyrekanten. Jon Flanagan gjør en god jobb og får klarert.

1. min: Liverpool setter i gang kampen på Prenton Park.