Spillerbørs:Den lille sveitseren best blant mange gode

Les vår spillervurdering etter kveldens CL-seier.

24. okt 2018 kl 23.24 Lars Frøsland

Alisson 6 - Liverpools sisteskanse hadde så godt som ingenting å gjøre. Ble han svett? Trolig ikke. Han hadde et svakt utspill, men ellers full kontroll de få gangene han måtte gjøre noe.

Alexander-Arnold 6 - Ikke blant Liverpools beste, men scouseren stod støtt defensivt. Kunne bidratt mer offensivt. Også noen ruskete dødballer trekker litt ned.

Gomez 8 - Lite å gjøre for Liverpools stoppere i dag, men Gomez viser seg svært positivt frem de få gangene han har noe å gjøre. Det høye tempoet stopper flere kontringer, og hver gang han må i aksjon, er det nært perfeksjon.

Van Dijk 7 - Liverpools kaptein for anledningen vinner hver eneste duell, men i likhet med de andre der bak har han ikke all verdens å gjøre.

Robertson 8 - Skotten er så ivrig på å bidra både fremover og bakover. En hver managers drøm - enkelt og greit. Svært positiv på 1-0, og bidrar glimrende gjennom hele kampen. Ifølge Morten Langli er han nå verdt 80 millioner pund.

Wijnaldum 8 - Nederlenderen var trolig Liverpools beste i første omgang, før ting klaffet helt for de andre. Han er i strålende form, og en fryd å se på, når han med lekre detaljer, vinner ballen omtrent hvor som helst på banen.

Fabinho 8 - ENDELIG! Brasilianeren fikk omsider tillit fra start, og som han leverte. Det startet litt tungt, men det tok ikke mer enn et kvarter før han begynte å treffe på taklingene. Og de var det mange av. Og når pasningene og raidene fremover også sitter, er det ikke rart at publikum gir ham fortjent honnør. La det være sagt at motstanden på midten ikke var allverdens - men det er delvis fordi Fabinho stoppet dem på briljant vis. Det beste vi har sett av ham så langt.

Shaqiri 8 - Derfor kjøpt Klopp ham! De andre der fremme har slitt litt både med form og skader, og da trenger man bredde i troppen - ikke bare stallfyll. Shaqiri er varm i trøya og bidrar svært positivt for tiden. Han fikk seg en ny assist i dag, og var svært delaktig i det første målet. Han og Salah er tilsynelatende blitt en dødelig duo. Han leverte en strålende søknad til å starte neste kamp. Liverpools beste.

Mane 7 - Senegaleseren var aktiv og farlig frempå mange ganger. Han varierte riktignok mye, men da han satt inn 4-0-scoringen, var det helt klart fortjent.

Salah 8 - Dette trengte han. Tre mål på de to siste kampene viser at formen er i anmarsj, og det er viktig både for ham og Liverpool. Touchen var bedre i dag, selv om han nok kunne hatt enda bedre uttelling. Han nærmer seg fjorårssesongen nå.

Firmino 7 - Brassen setter det viktige 1-0-målet, og viser hvorfor Klopp har benyttet ham i hver eneste CL-kamp både forrige og inneværende sesong. Befriende også for ham å score igjen.

Lallana - Hyggelig å se Lallana skadefri, men han burde strengt talt tegnet seg på scoringslisten, da han kom alene med keeper. Men uansett, svært positivt for Klopp å ha engelskmannen tilbake.

Sturridge - Til og med i dag, med ganske få minutter på banen, markerer Sturridge seg positivt. Fine touch, farlige involveringer og gode bevegelser. Leverer en lekker assist til Mané. Vurderes nok kraftig til startoppstillingen til helgen.

Moreno - Fikk noen minutter, men gjorde lite ut av seg.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]