– Den største bastionen i verdensfotballen

Jürgen Klopp mener at blandingen av mannskap, manager og penger gjør Manchester City til den største bastionen i fotballens verden.

5. okt 2018 kl 23.57 Einar Kvande

– De er så sterke. Dette laget, sammen med klubben, pengene de har og denne manageren er en eksepsjonel kombinasjon. De passer godt sammen, siteres Jürgen Klopp av Chris Bascombe i Telegraph.

– Det gjør dem til den største bastionen i fotballens verden - sammen med Paris Saint-Germain. Vi må kjempe og stå mot dem i ligaen og kanskje også i Champions League på et tidspunkt, om det kommer til et slikt stadium igjen.

Liverpool-manageren mener at hans sju seiere over Guardiola skyldes en blanding av mot og flaks.

– Det var ikke slik at da jeg møtte lagene til Pep Guardiola så hadde jeg et lag med navn som ingen kjente, og som jeg hadde møtt dagen før. Blandingen av kvalitet og innstilling er viktig.

– Jeg aner ikke hva Manchester City tenker om oss. Jeg er ikke interessert i det heller. Det jeg vet er at vi slo dem i kvartfinalen i Champions League i fjor, og i ligakampen her etter at de hadde gått lenge ubeseiret. De ønsker å svare på det. De vil ønske å slå tilbake.

Glemmer ikke United og Chelsea

Klopp vil imidlertid ikke høre snakk om at City og Liverpool blir de store rivalene i Premier League i årene som kommer.

– Jeg vil ikke sitte her nå og si at dette er kampen mellom de to store, og at United ikke er der lenger. Det er bare tull. Vi spilte mot Chelsea to ganger i forrige uke. Jeg kan ikke forstå hvordan vi kan ignorere dem. De har beviselig vunnet mer enn vi har.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]