Får mest hvile av alle i jula

I motsetning til de to foregående sesongene, da Liverpool hadde et langt tøffere program, får de røde denne gangen det minst anstrengende juleprogrammet av alle Premier League-klubbene.

13. okt 2018 kl 18.10 Einar Kvande

KOM GODT UT AV TV-OPPSETTET
KOM GODT UT AV TV-OPPSETTET  TV-selskapene flyttet denne gangen kampene slik at Liverpool får god tid til hvile i jula. Det har ikke alltid vært tilfellet tidligere år.

For to sesonger siden var det bare Southampton som hadde et mer anstrengende juleprogram enn Liverpool. I år er bildet snudd helt på hodet.

BBC Sport melder at Premier League-klubbene vil få en dag mer hvile denne julen enn de hadde i 2017, men vil alle likevel spille fire kamper i løpet av to uker.

I 2017 var det ingen kamper den 24, 25 og 29. desember. I år er det fridager den 24, 25, 28 og 31. desember.

Manchester City vil få en dag mindre hvile enn Liverpool før lagene møtes på Etihad den 3. januar klokken 21.00.

Jürgen klopps mannskap er vertskap for Newcastle den 26. desember og Arsenal den 29. desember. City har kamper borte mot Leicester den 26. desember og Southampton den 30. desember. Det betyr at Liverpool har fire dager hvile før lagene møtes, mens tittelrival City har tre dager.

Manchester United får til sammenligning bare to dager mellom sin hjemmekamp mot Bournemouth den 30. desember og bortekampen mot Newcastle 2. januar.

Tottenham er det eneste laget blant topp fem som spiller både 23. desember og 26. desember.

312 timer

I og med at Liverpool starter juleprogrammet med bortekamp mot Wolverhampton allerede fredag 21. desember, får de julekampene fordelt over flest dager av samtlige Premier League-klubber.

Det betyr at Liverpool har 312 timer mellom første og siste kamp i juleprogrammet. Tittelrival Manchester City har til sammenligning 293 timer.

Liverpool og City er de to klubbene som får mest tid mellom første og siste kamp i jule- og nyttårsprogrammet. Chelsea ligger midt på treet med 268 timer.

Everton har det tøffeste programmet, med bare 212 timer mellom første og siste kamp. Tottenham har bare fem timer mer enn Everton. Manchester United har 266 timer.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]