– Han er som en mini-Virgil til tider!

Trent Alexander-Arnold er imponert over Joe Gomez sin gode form i de første par månedene av sesongen.

12. okt 2018 kl 11.04 Einar Kvande

Joe Gomez fikk ikke reise til VM i Russland med England, slik lagkameraten Trent-Alexander-Arnold gjorde, på grunn av en ankelskade som krevde en operasjon mot slutten av forrige sesong. 21-åringen har imidlertid spilt 10 av Liverpools 11 kamper så langt denne sesongen. I all hovedsak som stoppermakker til Virgil van Dijk.

– Joe viser at han er en toppspiller denne sesongen, sier lagkamerat Trent Alexander-Arnold til Liverpoolfc.com.

– Allerede nå, i en ung alder, er han en av ligaens beste i sin posisjon. Det krever en del, ikke minst med tanke på de tilbakeslagene han har hatt.

– Han er veldig sulten på suksess. Det er det som driver ham fremover, slik at han blir bedre. Du ser det hver dag på trening i måten han ter seg på.

– Samarbeidet hans med Virgil har virkelig hjulpet ham. Jeg tror han ser opp til Virgil, og anser ham som en rollemodell. Han er som en mini-Virgil til tider!

Solide defensivt

Liverpool har bare sluppet inn tre mål på de første åtte ligakampene. En statistikk kun Manchester City kan matche.

– Vi er litt annerledes organisert defensivt denne sesongen, forklarer Alexander-Arnold.

– Vi slipper ikke inn så mange mål, men vi får likevel gode resultater. Vi holder stand ut kampene. En seier er en seier, og vi har denne sesongen vist at vi kan vinne på forskjellige måter.

Høyrebacken gir også keeper Alisson en del av æren for den gode defensive statistikken.

– Vi forsvarer oss som lag, i henhold til de instruksene manageren gir oss. Vi ønsker ikke å slippe inn så mange mål, og vi har ikke gjort det så langt denne sesongen. Når vår keeper har måttet i aksjon, har han gjort noen redninger i verdensklasse, og vist hvilken klassekeeper han er.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]