FESTER GREPET  Joe Gomez startet litt usikkert som høyreback mot Manchester City, men fikk etter hvert et godt tak på Raheem Sterling.

– Det var ikke slik at City styrte hele kampen

Joe Gomez, som for anledningen spilte høyreback, synes Liverpool forsvarte seg godt som lag mot ligalederen.

Klopp valgte noe overraskende å hvile Trent Alexander-Arnold mot Manchester City. Det betød at Dejan Lovren fikk sjansen som stoppermakker til Van Dijk, mens Gomez tok bursdagsbarnet Alexander-Arnolds plass på høyrebacken.

Selv med denne nykomponerte forsvarsrekka klarte Liverpool å forlenge kamprekken uten baklengsmål på Anfield i Premier League. En kamprekke som strekker seg helt tilbake til februar, og som nå består av 841 minutter med Premier League-fotball.

– Som forsvarsrekke forsøker du å holde buret rent hver kamp. Det var hyggelig at vi klarte det også denne gangen, sier Gomez til Liverpoolfc.com.

– Vi hadde noen sjanser også. Det var ikke slik at City styrte hele kampen. De hadde dette straffesparket, men vi hadde også noen gode muligheter. 

– Vi forsvarer oss som en enhet. Vi forsvarer oss godt som et lag. Det begynner med de på topp, og den arbeidsinnsatsen de legger ned. Vi ønsker å gjøre dette som et kollektiv, understreker forsvarsspilleren.

Ønsket å få en god start

Det er forsvarskollega Andy Robertson enig i.

– Vi startet kampen bra. Vi var alle skuffet etter onsdagens 90 minutter, så vi ønsket å få en god start. City slet med å få tak på kampen i første omgang. De kontrollerte nok kampen litt mer i andre omgang, og opptrådte med større ro, mens vi stresset litt, erkjenner venstrebacken.

– Det var lite eller ingenting som skilte lagene egentlig. Det var to veldig gode lag som gikk for seieren. Dessverre klarte vi ikke å få hull på byllen. Men det er et nytt viktig poeng for oss, og det er et greit poeng å ta med seg nå før lanskampene og en lengre pause til neste ligakamp, avslutter Robertson.

Del

Joe Gomez

10.12.2017 19:15

Reaksjoner etter kampen

16.10.2018 21:17

– Kun City har et stopperpar av slik kvalitet

Lokale journalister trekker frem Gomez og Van Dijk som best i Premier League.

12.10.2018 11:04

– Han er som en mini-Virgil til tider!

Trent Alexander-Arnold er imponert over Joe Gomez sin gode form i de første par månedene av sesongen.

Siste Til vår nyhetsoversikt
19.10.2018 kl 09:51

– Nå kommer det kamper hvor vi vil ha ballen i laget mer

Jürgen Klopp sammenligner perioden frem til kommende bolk med landskamper med de forrige sju kampene.

+
19.10.2018 kl 09:01

– Første kamp etter en periode med landskamper er alltid vanskelig

Daniel Sturridge peker på flere årsaker til at Liverpool har slitt etter perioder med landskamper.

+
19.10.2018 kl 08:35

– Denne kampen er en felle

Klopps analyseteam jobber på spreng foran turen til Yorkshire.

+
19.10.2018 kl 07:34

– Det er som å presse blod ut av en stein

U18-manager Barry Lewtas forteller om juniorspillere som ikke var spesielt snakkesalige etter å ha trent med førstelaget på Melwood tidligere denne uken.

+