– Det var ikke slik at City styrte hele kampen

Joe Gomez, som for anledningen spilte høyreback, synes Liverpool forsvarte seg godt som lag mot ligalederen.

8. okt 2018 kl 10.38 Einar Kvande

Klopp valgte noe overraskende å hvile Trent Alexander-Arnold mot Manchester City. Det betød at Dejan Lovren fikk sjansen som stoppermakker til Van Dijk, mens Gomez tok bursdagsbarnet Alexander-Arnolds plass på høyrebacken.

Selv med denne nykomponerte forsvarsrekka klarte Liverpool å forlenge kamprekken uten baklengsmål på Anfield i Premier League. En kamprekke som strekker seg helt tilbake til februar, og som nå består av 841 minutter med Premier League-fotball.

– Som forsvarsrekke forsøker du å holde buret rent hver kamp. Det var hyggelig at vi klarte det også denne gangen, sier Gomez til Liverpoolfc.com.

– Vi hadde noen sjanser også. Det var ikke slik at City styrte hele kampen. De hadde dette straffesparket, men vi hadde også noen gode muligheter.

– Vi forsvarer oss som en enhet. Vi forsvarer oss godt som et lag. Det begynner med de på topp, og den arbeidsinnsatsen de legger ned. Vi ønsker å gjøre dette som et kollektiv, understreker forsvarsspilleren.

Ønsket å få en god start

Det er forsvarskollega Andy Robertson enig i.

– Vi startet kampen bra. Vi var alle skuffet etter onsdagens 90 minutter, så vi ønsket å få en god start. City slet med å få tak på kampen i første omgang. De kontrollerte nok kampen litt mer i andre omgang, og opptrådte med større ro, mens vi stresset litt, erkjenner venstrebacken.

– Det var lite eller ingenting som skilte lagene egentlig. Det var to veldig gode lag som gikk for seieren. Dessverre klarte vi ikke å få hull på byllen. Men det er et nytt viktig poeng for oss, og det er et greit poeng å ta med seg nå før lanskampene og en lengre pause til neste ligakamp, avslutter Robertson.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]