Husker du Cherno Samba?

Supertalentet var på vei til Liverpool.

24. okt 2018 kl 13.28 Arild Skjæveland

For mange vil det bringe frem minner om sene kvelder framfor datamaskinen om en hører navnet «Cherno Samba». Nå er han 33 år gammel, og la fotballskoene på hylla i 2015 – men dersom det skulle gått slik Championship Manager ville det – hadde han hatt en stor karriere foran seg.

Samba var supertalentet i Championship Manager-serien, og unggutten fra Millwall måtte bare hentes. Men han var et supertalent også i virkeligheten – og etter å ha scoret 132 mål på 32 kamper som skolegutt for Millwall kunne han velge og vrake mellom toppklubbene.

Nå forteller spilleren selv at han var svært nær å få sin egen drømmeovergang – og det var til Liverpool.

CM:
CM:  Cherno Samba var en spiller man måtte hente på Championship Manager.

Etter at han fortalte at Michael Owen var favorittspilleren handlet Gerard Houllier raskt.

– Det tok ikke lang tid fra Houllier hørte det til han fikk Michael til å følge meg rundt treningsfeltet på Melwood og introdusere meg for spillerne, skriver Samba i sin nye bok, som blir gjengitt i The Mirror.

– Michael snakket opp klubben og sa ting som «dette er den beste klubben å komme til. Vi vil ta oss av deg her. Kom til Liverpool, Cherno». Michael var veldig hyggelig, og introduserte meg til Robbie Fowler, som også var veldig grei med meg.

Overgang i vasken

Samba skal ha vært ønsket av David O’Leary i Leeds, Alex Ferguson i Manchester United og Arsene Wenger i Arsenal. Men Liverpool prøvde hardest, og hadde Michael Owen.

– Jeg var på skolebussen en dag da mobiltelefonen min ringte og det var Michael Owen. Kompisene mine trodde ikke på at jeg snakket med den ekte Michael Owen.

Liverpool skulle være villig til å betale 1,5 millioner pund for 15-åringen.

– Jeg følte at jeg ikke kunne svikte Michael Owen, sier Samba om klubbvalget.

Til slutt klarte ikke klubbene å kome til enighet, og det ble ingen overgang. Samba selv mener at det gikk utover spillet hans,

Klubbkarrieren hans ble til slutt avsluttet i Norge for FK Tønsberg, hvor han scoret tre mål på 11 klubber. På veien dit var han innom Panetolikos, Haka, Wrexham, Plymouth, Malaga og Cadiz. Han fikk fire landskamper for Gambia.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]