VIKTIG SEIER  Liverpool åpnet gruppespillet i Champions League med tre poeng mot et lag som ligger betraktelig høyere på UEFA-rankingen.

Klatrer på UEFA-rankingen

Liverpool ligger an til å havne i seedingpulje 2 om de kvalifiserer seg for gruppespillet i Champions League neste år.

Etter at Liverpool har fått strøket ett år ute av Europa er de røde før kampen mot Napoli oppe på 13. plass og sikkert inne i seedingspulje 2 foran Champions League neste sesong. Drømmen er selvsagt å vinne Premier League og/eller Champions League, og dermed havne i seedingspulje 1.

Liverpool har i to av tre sesonger under Jürgen Klopp hatt svært gode resultater i Europa, hvor de var tapende finalist i Europa League i 2015/16 og tapende finalist i Champions League forrige sesong. Dette har spedd solid med poeng på Liverpools konto.

Liverpool ligger per dags dato foran klubber som Manchester United og Tottenham på UEFA-rankingen. United er på 16. plass og Spurs på 22. plass.

Ser vi på klubbene i Liverpools Champions League-gruppe, så finner vi morgendagens motstander, Napoli, like bak Liverpool på 15. plass. Paris Saint-Germain er gruppens best plasserte klubb, oppe på 7. plass, mens Røde Stjerne har klatret til 83. plass.