Kontret Spania i senk

Slik gikk det med de helrøde i mandagens landskamper.

15. okt 2018 kl 22.48 Arild Skjæveland

England hadde ikke slått Spania på bortebane siden Gary Lineker scoret hattrick og de vant 4-2 på Santiago Bernabeu i 1987 – før i kveld.

Gareth Southgates gutter spilte en fantastisk førsteomgang, og ledet 3-0 før 40 minutter var spilt i Sevilla. Engelskmennene kontret inn tre scoringer – to av Raheem Sterling, og én av Marcus Rashford.

Joe Gomez startet kampen, og imponerte i midtforsvaret.

I den andre omgangen sto engelskmennene imot presset. Francisco Alcacer reduserte like før timen var spilt, og ble nok ble snytt for et straffespark da Jordan Pickford misset med en dribling og holdt igjen den spanske spilleren som skulle score i det tomme målet.

Sju minutter på overtid reduserte Sergio Ramos til 3-2.

Trent Alexander-Arnold kom inn til sin fjerde landskamp og spilte de fem siste minuttene.

90 minutter for Shaqiri

Xherdan Shaqiri spilte hele kampen i en sentral rolle bak spissen for Sveits på Island.

Sveitserne scoret to mål etter pause, før Alfred Finnbogason reduserte til 2-1 med ni minutter igjen. Sveits fikk med det sin første seier i UEFA Nations League, etter at de tapte 2-1 mot Belgia sist.

Dejan Lovren spilte én omgang i Kroatias 2-1 seier over Jordan i en privatlandskamp.