Presserunden:«Liverpool har lært å vinne stygt, men dette var skrekkelig»

Engelsk media var skjønt enige om at 1-0 mot Huddersfield ikke viste Liverpool på sitt beste, men at tre nye poeng tross alt var det viktigste.

21. okt 2018 kl 12.05 Torbjørn Flatin

- Hvis evnen til å vinne stygt er kjennetegnet til tittelutfordrere da har Liverpool utvilsomt huket av den boksen, konkluderte James Pearce i Liverpool Echo etter en ny trepoenger og nok en gang buret rent for Liverpool i Huddersfield.


Har skrevet defensiv historie

- Dette var nok en triumf hvor det gjaldt å holde ut, eller enn å nyte, fortsetter Pearce. – Den vakre fotballen fra forrige sesong glimrer fortsatt med sitt fravær, men de rødes evne til å skaffe seg resultater er god trøst.

- En klasseavslutning fra Mohamed Salah i 1.omgang var et øyeblikks kvalitet mellom alt det mediokre på John Smith’s Stadium.

- Søken etter den arroganse og rytme som kjennetegnet Liverpool på veien til Kiev fortsetter, men inntil videre sørger tæl, vilje, motstandskraft og organisering for at de sliter seg frem over målstreken.

- Bemerkelsesverdig nok representerer bare tre innslupne mål etter ni ligakamper den beste defensive starten i klubbens 126-årige historie.

- Det er litt av en måte å markere at det er et år siden fornedrelsen mot Tottenham på Wembley. Forvandlingen siden da, anført av de kloke signeringene av Virgil van Dijk og Alisson Becker, har vært sterk. Hva som før var akilleshælen har nå blitt deres største styrke.

- Å vinne stygt? Dette var helt skrekkelig, men Liverpool marsjerer videre.


Mange feilpasninger

- Jürgen Klopp sa selv at han nå for første gangen i sitt liv «vinner middelmådige kamper», begynner Patrick Jennings i BBC Sport med.

Jennings forteller om «en oppglødd Salah som ikke hadde scoret i sine fire foregående kampene».

- Dette var ikke noen prestasjon av god årgang for Liverpool, som mange nå mener er den mest trolige utfordreren til City, men etter uavgjorte resultater borte mot Chelsea og hjemme mot den regjerende mesteren var tre poeng det som nå gjaldt mest.

- Uten spillere som Sadio Mané og Naby Keita, begge skadet under landslagsoppholdet, var til tider kombinasjonsspillet mellom midtbane og angrep flatt, og det var mange feil når laget hadde ballen.

- Faktum var at Liverpool hadde flere feilpasninger enn noen gang tidligere denne sesongen, noe som også forteller om den innsatsen som Huddersfield la ned.


- Vil føles som fremgang

- Den gode nyheten for Liverpool: Mohamed Salah har ikke glemt hvordan han skal avslutte, forteller Mike Whalley i INDEPENDENT.

- Lagkameratene har i tillegg lært hvordan de skal slå de vriene motstanderne som ødela tittelmulighetene forrige sesong, fortsettes det.

- Laget til Jürgen Klopp har for ofte blitt hindret av lag bak i køen. Denne sesongen spiller de ikke med samme frihet og flyt som tidligere, men det taper heller ikke ligakamper.

- Liverpool slet det første kvarteret mot motstandere som var utmerket organisert, før de kom foran etter en scoring som var glimrende satt opp.

- Xherdan Shaqiri mottok ballen fra Joe Gomez, sendte en utmerket stikker til Mohamed Salah, som timet sitt løp perfekt før han sendte et lavt skudd forbi Jonas Lössl og inn i det bortre hjørnet.

- Hvis Liverpool hadde håpet at det skulle sørge for at noe av lufta gikk ut av Huddersfield vil de ha blitt skuffet, da sistnevnt ga en livlig respons.

- Salah forble en trussel de gangene Liverpool fikk ballen til ham, og sørget nesten for mål nummer to da han mottok crossballen til Sturridge på brystet og styrte ballen like utenfor stolpen.

- Totalt sett var dette ikke stilfullt, men Liverpool tok seieren. For Klopp vil det føles som fremgang.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]