Vi fulgte pressekonferansen– Vi møter et godt lag med kvalitet i alle ledd

Jürgen Klopp og Gini Wijnaldum har snakket om morgendagens motstander.

2. okt 2018 kl 15.13 [email protected]

Du kan se pressekonferansen i vinduet over, og vi vil oppdatere med det Gini Wijnaldum og Jürgen Klopp sier i denne saken.

Det er Klopp som møter pressen først.

Klopp om Ancelotti

Første spørsmål er om Napolis manager Carlo Ancelotti, som har snakket varmt om Liverpool før kampen.

– Jeg liker Carlo og respekterer ham høyt. En manager i verdensklasse. Som vi sier i Tyskland, han er en «en lur rev». Når han sier alle disse fine tingene om oss og om meg, så er det taktikk! Han prøver å få frem den fine siden av meg.

– Vi skal møte et fantastisk lag og lidenskapelige supportere.

Unngikk Mourinho-relatert spørsmål

Det neste spørsmålet var om forholdet mellom spillere og managere, og Klopp har fulgt godt nok med til å forstå at det var ment til å handle om det som skjer i Manchester United med José Mourinho og spillerne.

– Jeg er ikke så smart som Ancelotti, men jeg er smart nok til å ikke svare på dette spørsmålet.

Om Napoli

Det første spørsmålet om Napoli var om Lorenzo Insigne, og et mål han scoret mot hans lag for fem år siden.

– Han er en utmerket spiller. Jeg har analysert ham noen ganger, og han er fortsatt fantastisk. Jeg husker ikke målet hans, for jeg har et filter som tar bort negative ting umiddelbart.

– Napoli er et godt lag, som har kvalitet i alle ledd. Teknisk er de et veldig godt lag. Den gode nyheten er at vi ikke er så verst vi heller.

Utvisningen i 2013

Jürgen Klopp ble sendt på tribunen da hans Dortmund var på samme stadion for fem år siden.

– Det var en av de verre opplevelsene. Jeg så først kampen fra tribunen, men det var ikke så bra, så jeg så resten av kampen med banemesteren i et lite rom. Han hadde en stor Maradona-drakt, og jeg har hørt at han nå har en Reus-drakt der.

– Det var ikke det beste jeg har gjort, og måten jeg reagerte på var ikke bra. Jeg ble utestengt i to kamper.

Blir spurt om stemning

Det er forventet et voldsomt trykk fra tribunen i morgen kveld.

– Jeg ser ikke noen stor forskjell fra Napoli til oss. Atmosfære på stadion er alltid en fordel, og jeg liker det. Det er ikke slik at lag ikke kan prestere dersom det er mye trykk fra tribunen.

Sommerens møte i Dublin

Liverpool og Napoli møttes i sesongoppkjøringen, og Liverpool vant kampen 5-0.

– Det var en pre-seasonkamp i Dublin, men ingenting annet! Vi scoret på hvert skudd. Napoli skapte mange sjanser, scoret et mål som ble feilaktig annullert for offside. Det var ikke viktig, og vi har ikke snakket ett sekund om den. Jeg vil be spillerne om å ignorere det.

– I fjor slo vi Barcelona 4-0 på Wembley, så dro vi til Mainz og tapte 4-0. Det er pre-season, det er alt.

Da var Klopp ferdig, og det er Gini Wijnaldum sin tur.

Wijnaldum blir spurt om Liverpools utvikling

– Jeg synes vi har tatt steg. Også på grunn av resultatene vi har hatt i tøffe kamper. Vi har spilt noen tøffe kamper allerede i år, men vi må holde det gående hele sesongen.

Om Daniel Sturridge

Det neste spørsmålet til Wijnaldum handler om hans lagkamerat Daniel Sturridge.

– Jeg vet ikke hva han gjorde i pre-season, men da han kom tilbake var han i veldig god form. Jeg kom tilbake litt senere enn de andre. Han så bedre ut enn årene før. Han har vist at han er veldig viktig for oss. Ikke bare på grunn av målene han har scoret, men for slik han spiller.

– Jeg synes han fortjener å være med i England-troppen.

Tenker ikke på City

– Vi fokuserer kun på kampen mot Napoli. Etter det vil vi se på City-kampen. Vi kan bare fokusere på én kamp om gangen, og det eneste vi kan gjøre noe med nå er Napoli. Det er en veldig viktig uke.

– Det er bedre å holde fokus på en og en kamp.

Hva han frykter mest fra Napoli

– Alt, sier Wijnaldum.

Han fikk spørsmål om Liverpool vil vurdere å spille for uavgjort.

– Alle lag har sine svakheter, men det er ikke så lett å fortelle om dem i en pressekonferanse. Vi vil prøve å bruke dem for å vinne denne kampen, men å spille for uavgjort? Vi spiller alltid for å vinne. Også i morgen.

Om Dries Mertens

Dries Mertens er kanskje Napolis største trussel offensivt. Det er en spiller Gini spilte med i PSV Eindhoven.

– Jeg kan se utviklingen han har hatt. Den gang spilte han venstreving og var veldig viktig for laget vårt. Jeg visste at han kunne score mål som ving, men jeg visste ikke at han kunne det som spiss. Da han endret posisjon gjorde han det som en av de beste spillerne i verden.

– Han er verdensklasse, og det har han vist.

Nå skal Liverpool trene på stadion kl. 19.00. Kampen mot Napoli spilles onsdag kveld kl. 21.00.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]