Det blir «alltid» målkalas mot Arsenal

Og Liverpool har trukket det lengste strået de siste årene.

2. nov 2018 kl 20.10 Johannes Steen

Etter at Jürgen Klopp kom inn dørene på Anfield har Liverpools oppgjør mot Arsenal alltid endt opp som en minneverdig og målrik affære.

På fem kamper mot London-laget har det blitt scoret hele 27(!) mål, noe som gir et snitt på 5,4 mål per kamp.

Sist sesong ble Arsenal det første laget som for alvor fikk kjenne på det å bli filleristet av Liverpools fryktinngytende angrepstrio. I andre serierunde scoret både Salah, Mané og Firmino hvert sitt mål, i tillegg til Daniel Sturridge. Salah og Mané noterte seg også for hver sin målgivende.

Kampen på Emirates senere i sesongen ble en berg-og-dal-bane av det minneverdige slaget, også for den nøytrale tilskuer.

Liverpool gikk som det beste laget til pause med ettmålsledelse etter en heading av Phillipe Coutinho, men i andreomgang sa det virkelig pang i førjulskampen.

Salah doblet ledelsen etter 52 minutter og det så ut som man skulle få en ny festaften mot The Gunners. Minuttet senere satte Sanchez inn en redusering, og i løpet av de tre neste scoret Granit Xhaka og Mezut Özil. Arsenal hadde snudd kampen fra 0-2 til 3-2 på fire minutter!

Roberto Firmino sørget for balanse i regnskapet et kvarter senere, men den sjanserike kampen kunne like godt endt opp med flere mål.

«Dette er på ingen måte en kamp som vil få juleroen til å senke seg for en Liverpool-supporter. Man er heldig om pulsen har roet seg innen julematen serveres om to dager.», ble det skrevet på Liverpool.no sitt kampreferat.

Taper «aldri» mot Arsenal

Ikke har det bare blitt mange mål mot Arsenal i tiden til Jürgen Klopp, men også meget god poengfangst. På fem kamper står Liverpool med tre seire og to uavgjorte. Begge poengdelingene endte 3-3, hvor den andre var på Anfield i januar 2016. Den gang sørget Joe Allen for ville jubelscener med volleyscoring på overtid.

I tillegg til julethrilleren i fjor, har Jürgen Klopp møtt Arsenal på Emirates én gang tidligere. Og ikke overraskende – det som var første seriekamp av 16/17-sesongen ble både spennende og rik på vakre mål.

Liverpool ledet etter en drøy times spill 4-1 etter scoringer av Lallana, en fantastisk soloprestasjon av Mané og to Coutinho-perler. Alex Oxlade-Chamberlain, som på slutten av samme måned signerte for Liverpool, tok umiddelbart saken i egne hender og reduserte etter et imponerende raid. Med et kvarter igjen av ordinær tid reduserte Calum Chambers og sørget for en nervepirrende avslutning på kampen.

For å finne sist gang Liverpool tapte mot Arsenal må vi tilbake til april 2015 på Emirates, da Brendan Rodgers var manager. Arsenal drepte kampen i første omgang ved å score tre mål på åtte minutter like før pause. Henderson ga et ørlite håp med mål fra krittmerket i andre omgang, men Emre Can ble utvist og Alexis Sanchez satte nådesøtet med 4-1 på tampen. Målrikt da også med andre ord.

Den gang mønstret Liverpool følgende lag fra start: Mignolet, Can, Toure, Sakho Henderson, Leiva, Allen, Coutinho, Moreno, Markovic, Sterling

Lørdag møtes de to storklubbene på Emirates for tredje gang under Jürgen Klopp. Avspark skjer klokken 18:30, og kan sees på Tv2sport Premium eller følges på live referat her på Liverpool.no.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]